BITS – Gamenieuws: Fig is hét alternatief voor Kickstarter, game via Chatroulette

21-08-2015 16:00

Ook op gamegebied is het komkommertijd. Niet erg! Hebben we tijd om jullie een ‘adventure’-spel via Twitter te laten zien én een schietspel via Chatroulette. Bijna niet te geloven hoe gaaf dit is!

Duck Hunters of the Storm

Blizzards Heroes of the Storm is een érg gave game. Online, 5 tegen 5, elkaars basis slopen is leuk om te doen. Daarnaast is de game wat eenvoudiger op te pakken dan Dota 2 en League of Legends. De actie gaat sneller, potjes duren korter en de spelers zijn (iets) minder vervelend tegen nieuwkomers.

BITS_HOTS

Deze week verscheen een nieuw personage; de vechtmonnik Kharazim. In het beginscherm van de game zit nu een geinige ‘easter egg’ verborgen. Als je op de boom in de achtergrond klikt, komt er een eend tevoorschijn die je met je cursor neer moet schieten. Duck Hunt in het titelscherm!

Mocht je binnenkort zin hebben om een potje HotS te spelen, schroom dan niet om ons even aan te schieten op Twitter.

Fig is een nieuwe kijk op het crowdfundmodel

Via Kickstarter worden aardig wat games gecrowdfund, maar het platform kent wel wat problemen. Het zijn vooral teams die al járen actief zijn in de gamewereld waarvoor mensen de poeplap trekken. Doorgaans gaat het om (spirituele) opvolgers van klassieke games, en zijn er nog veel meer investeerders bij betrokken.

BITS_FIG

Nieuwe teams maken in de praktijk weinig kans. Gevestigde namen kunnen dankzij deze andere investeringen games van hoge kwaliteit maken, terwijl het crowdfund-bedrag een stuk lager is dan de échte ontwikkelingskosten.
Fig is een nieuw platform, begonnen door doorgewinterde veteranen. Onder meer Brian Fargo en Tim Schafer zijn bij het project betrokken.

Fig financiert het crowdfunden van games, maar biedt ook de mogelijkheid om in projecten te investeren. Net als op Kickstarter zijn er ook risico’s, maar op Fig maak je ook kans om als donateur winst te maken. Het is een interessante mengvorm van de publisher- en crowdfundmodellen. Interessante site om in de gaten te houden!

Hole Quest: een spannend Twitter-spel!

Stel, je hond rent een skatekuip in, dus je moet er achter aan. Eenmaal beneden besef je dat alles door de regen kletsnat is! In je eentje klim je er nog wel uit, maar hoe neem je in godsnaam je hond mee?

BITS_HOLE_QUEST

Het overkwam Ryan North, die vanuit zijn gevangenis begon te twitteren. Geheel in de traditie van point and click-adventures probeerden z’n volgers alle mogelijke oplossingen. Check het hele verhaal hier op Storify.

Geinig, maar het verbleekt bij dít avontuur!

Fantastisch! Schietspel via Chatroulette

Chatroulette, de site waar je willekeurig aan webcams gekoppeld wordt, is vooral berucht vanwege viespeuken die in vol ornaat pielsjorren. De hype achter de site is al een tijdje voorbij, maar deze lui hebben echt iets weergaloos gedaan. Via een videoverbinding konden nietsvermoedende Chatrouletters een schietspel spelen!

Kijkers konden aanwijzingen schreeuwen (of typen) die de acteurs vervolgens opvolgden. Het ‘spelpersonage’ komt ook regelmatig bijdehand uit de hoek. Check de toffe video:

Mooi gedaan, of niet? Als je benieuwd bent hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen check je hier de ‘making of’!

Fijn weekend!

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg op Bits op Twitter: ‘@Bitspost’.