Binnenland

Lichtgetinte overvallers tegen bejaard Joods echtpaar: ‘Jullie vuile Joden, nu is het van ons’

03-09-2015 17:35

Het echtpaar Samuel (87) en Diana (86) Blog, dat vorige maand in hun eigen woning te Amsterdam-Zuid werd overvallen en volkomen kapot werd geslagen door twee lichtgetinte mannen in ‘politie-uniform’ heeft een openhartig interview gegeven aan het Nieuw Israelitisch Weekblad (NIW). Dit meldt AT5.

Volgens AT5 is de man praktisch blind sinds de overval en kan het vrouwelijke slachtoffer nauwelijks nog eten van de pijn.

Hier alvast wat van de ONTLUISTERENDE quotes uit het interview met het NIW:

 

“De overvallers bleven maar slaan. Samuel zei nog, sla mij niet mijn vrouw. Hij heeft zijn heup gebroken en zag helemaal zwart van de zwarte plekken. Ook toen we vastgebonden op de grond lagen bleven ze maar schoppen. De twee daders zijn rond de 40 en 50 jaar en hebben ze een Arabisch, Marokkaans uiterlijk. De een was mager en de ander had een dik gezicht. Maar ze spraken vloeiend Nederlands. Ze wisten precies wat ze moesten zoeken en wat ze moesten doen. Ze wilden mijn vinger eraf snijden toen ik mijn ring er niet snel genoeg af kreeg. Kijk, hier is nog een flinke snee.  ‘Jullie vuile Joden’, zeiden ze. ‘Jullie moeten het niet dragen. Jullie hebben het al te lang gedragen. Nu is het van ons.”

 

Diana zat op jonge leeftijd in Auschwitz. Zij en haar moeder waren de enige twee holocaustoverlevenden van de familie:

 

“(Ze laat de tatoeage op haar arm zien) En op mijn buik heb ik nog littekens van de hond die mij heeft gebeten in het kamp. Omdat ik niet vlug genoeg liep. Ik ben drieënhalf jaar lang geslagen door de moffen, maar nog meer door deze rotzakken.”

 

De daders zijn nog altijd niet gepakt.