Media & TV

Alexander Pechtold (D66) wil dat Nederland veel meer vluchtelingen opvangt

06-09-2015 13:48

Screen Shot 2015-09-06 at 12.45.59

 

Klik op Rick Nieman om Pechtold te zien zeggen dat ‘we’ meer vluchtelingen moeten opvangen.

 

Nederland moet meer vluchtelingen opvangen dan de achtduizend die de EU-verdeelsleutel voorschrijft. D66-leider Alexander Pechtold gaf in WNL op Zondag aan dat ‘we’ ruimhartig moeten zijn. “Laten we onze beschaving uitdragen als iets waar we trots op zijn en waarin we mensen zekerheid, veiligheid en een fatsoenlijke opvang geven.”

Pechtold gaf daarnaast aan het absurd te vinden dat de politie in eerste instantie stelde dat een misdrijf onwaarschijnlijk was in de zaak rond de dood van oud-minister Els Borst. Eerder deze week werd bekend dat de in februari vorig jaar vermoorde Borst (D66) 41 keer was gestoken. “Hier moet nog wel een politiek debat over plaatsvinden hoe wij een aantal keer als maatschappij geschokt zijn door systeemfouten.”

Ook vreest Pechtold voor de gevolgen van dergelijke uitlatingen. Bij terrorismedreigingen kan bijvoorbeeld nooit precies worden gezegd wat er aan de hand is, geeft hij aan. Mensen moeten er dan wel op kunnen vertrouwen dat wat wordt gezegd, ook klopt. “Ik vind dat je dat op het spel zet als je evident iets communiceert wat uiteindelijk niet blijkt te kloppen.”

Anp