TPO embedded: een dagje achter de schermen bij omroep MAX (NPO)

06-09-2015 19:21

Zondag waren het Open Studiodagen op het beruchte maar immer deprimerende blanke bolwerk Het Mediapark te Hilversum (bekend dankzij het doodschieten van Pim Fortuyn).

Het vaderlandse imbecielenpubliek mocht zich komen vergapen aan alle kostbaarheden die dankzij hun eigen belastingcentjes op dit qua locatie extreem onhandig (en volstrekt onbereikbaar) gelegen mediapark lagen uitgestald. Met name de paleizen, balzalen, juwelen en lunchrooms van de NPO, ter waarde van vele miljoenen euro’s belastinggeld, trokken veel bekijks.

TPO was embedded bij een groepje seniele hoogbejaarden dat voor dag en dauw in een bus werd gestouwd om een kijkje achter de schermen van bejaardenomroep MAX te kunnen nemen.

ANP-1000_34008452

Een stokoude meneer mocht in een echt MAX-decor voor radiopresentator spelen. De oude meneer was er zichtbaar mee in zijn sas. Het publiek vond ‘kijken naar radio’ trouwens een geweldige uitvinding.

 

ANP-1000_34008373

Speciaal voor de stokoude meneer waren andere stokoude meneren ingevlogen die het spel erg leuk meespeelden. Ze beweerden, heel naturel geacteerd, zelf ook bekend te zijn. Het publiek wist natuurlijk wel beter.

 

ANP-1000_34008454

Er waren ook kinderen. Die konden eventjes in de huid kruipen van een seniele bejaarde en ervaren hoe het is om geen zak meer te kunnen onthouden. “Dit is goverdomme leuker dan het ballenbad bij de Ikea”, zo liet één van de kinderen na afloop weten.

 

ANP-1000_34008379

Eén van de bejaarden was ontsnapt en probeerde het decor van het razendpopulaire MAX-entertainmentprogramma ‘H/N’ (afkorting voor ‘Hoi Neuken’) te slopen. Hij kon gelukkig op tijd worden tegengehouden en is inmiddels geëuthanaseerd.

 

ANP-1000_34008384

Er waren ook grootletterboeken (in print!) te koop. Dit is een boek over een homoseksuele meneer met tatoeages en een baard. Wij hebben geen flauw idee wie Menno is maar kennelijk kan hij een taart bakken.

 

ANP-1000_34008589

Tot slot werden de bejaarden getrakteerd op een moppie muziek door MAX-baas Jan Slagter (93) zelf. Het bijwonen van deze serenade was verplicht vrijwillig. Bij het laatste liedje mochten de bejaarden zelf meezingen en dat zag er zo uit. Zelf een keer meezingen kan natuurlijk ook met deze handige MAX-karaokeversie.

 

Foto’s: ANP/KIPPA Sander Koning