Politiek

Geen feestbegroting voor Wilma Mansveld (PvdA): Miljoenenstrop bij ProRail

15-09-2015 21:03

Bij ProRail blijkt volgens de Telegraaf een tekort van 475 miljoen euro te zijn. De tegenvaller is volgens de krant verstopt in een bijlage van de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Milieu die op Prinsjesdag bekend werd gemaakt. De financiƫn van ProRail werden doorgespit door een onafhankelijk bureau.

Het gat zou volgens het ministerie gedicht moeten worden door kostenbesparingen. Zo zouden werkzaamheden op het spoor vaker overdag kunnen plaatsvinden, omdat er dan een lager arbeidstarief geldt. Overdag zitten er vaak mensen in treinen.

De miljoenenstrop brengt staatssecretaris van Infrastructuur Wilma Mansveld (PvdA) verder in het nauw. In de Tweede Kamer neemt de druk op de PvdA-bewindsvrouw al maanden toe. Dit vanwege steeds maar terugkerende berichten over kostenoverschrijdingen bij de aanleg van stations. De oppositie vraagt zich steeds vaker hardop af hoe groot de chaos op het spoor nou precies is, of de PvdA-bewindsvrouw daar de Tweede Kamer wel goed en tijdig over informeert en of zij wel de aangewezen persoon is om het dreigende spooronheil af te kunnen wenden.

Lees ook

Telegraaf – Megastrop voor ProRail

Dossier Wilma Mansveld – Een staatssecretaris onder vuur

TPO/ANP