Binnenland

Rotterdam Centraal ontruimd: één man gearresteerd

18-09-2015 08:34

Een man die op het laatste moment de Thalys in Rotterdam insprong heeft zich opgesloten op het toilet. Hij zou volgens sommigen daarna geroepen hebben dat hij een bom bij zich heeft. De verdere toedracht is onduidelijk, de politie wist later te melden dat er geen aanwijzingen waren dat de man gewapend is. De man is inmiddels door een arrestatieteam van de politie uit de trein gehaald. Dat meldt een verslaggever van het ANP. Het gaat om een in het zwart geklede jongeman

De trein was eerder aan het perron stil gezet en mensen wordt verzocht de trein te verlaten. De politie zette een onderhandelaar in om de man uit het treintoilet te laten komen, ook was er snel een arrestatieteam ter plaatse. “Leden van het team zijn met mitrailleurs het perron opgegaan”, aldus een woordvoerster tegenover het ANP. Verscheidene perrons werden ontruimd.

Eerder deze ochtend

Het Franse Thalys twitterde: “Evacuatie Thalys in Rotterdam. Reiziger heeft zich opgesloten in toilet. Veiligheidsdiensten hebben situatie onder controle. Passagiers lopen geen enkel gevaar.” In een uitzending van de NOS verklaarde de politie “We hebben nog geen contact kunnen leggen met de meneer”.

Treinverkeer

Het treinverkeer van en naar Rotterdam ligt grotendeels stil. Zo rijden tussen Den Haag HS en Dordrecht en tussen Rotterdam CS en Maassluis West geen treinen. De NS verwacht dat de komende uren het treinverkeer nog wel ontregeld blijft. De politie neemt het zekere voor het onzekere, gezien de gebeurtenissen vorige maand een Thalys in Frankrijk.

(TPO/ANP)