Politiek

Volkertgate – Van der Steur komt belofte niet na: Kamer krijgt dinsdag pas antwoord

28-09-2015 18:06

Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) lukt het niet om vragen van de Tweede Kamer te beantwoorden over de kwestie met Volkert van Der Graaf. Hij zou dat maandag doen, maar:

 

“Gezien de zorgvuldigheid waarmee ik de Kamer wil informeren is het van belang  dat afstemming met alle relevante partijen plaatsvindt. Dat proces vindt nu plaats. Ik zal de brief uiterlijk voor de Regeling van Werkzaamheden van morgen aan uw Kamer doen toekomen.”

 

Van der Steur beloofde de Kamer eind vorige week dat hij uiterlijk maandag komt met de gevraagde informatie, waaronder een feitenrelaas.

Van der Steur staat onder druk nadat vorig week bekend werd dat de eerste foto’s van Volkert van der Graaf in scène waren gezet en dat het Openbaar Ministerie daarvan af wist. Van der Steur zei vorige week dinsdag in het vragenuurtje dat zijn ministerie er niet van wist, maar NRC Handelsblad meldde zaterdag dat de top van het ministerie in de persoon van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) er wel van op de hoogte was.

Komende donderdag debatteert de Kamer met Van der Steur over de affaire rond het mediaverbod zoals dat voor Van der Graaf geldt sinds hij vorig jaar mei voorwaardelijk op vrije voeten kwam.

Lees ook

Dossier Volkert van der Graaf

Opinie – Gepruts Justitie en OM rijt oude wonden open