Regio

Burgers Beverwijk organiseren zich tegen opvang vluchtelingen

30-09-2015 19:22

Burgers in Beverwijk die niet zitten te wachten op de opvang van vluchtelingen hebben zich georganiseerd via een Facebook-pagina. Via de pagina ‘0251 tegen de opvang van vluchtelingen‘ willen de bewoners zich beter organiseren tegen de plannen van de gemeente om asielzoekers op te vangen. Dit meldt RTV Noord-Holland.

Als de pagina 1000 likes heeft kan er een aangetekende brief naar de gemeenteraad. Hiermee moet meer inspraak door burgers worden afgedwongen.

Volgens de oprichter van de Facebook-pagina “moeten ze door krijgen dat het volk niet wil dat er in Beverwijk of Castricum vluchtelingen opgevangen worden. Er moet over gestemd worden”.

De burgers zijn bang voor waardedaling van hun huizen, langere wachtlijsten op de sociale huurmarkt en ‘aanrandingen’. “Wij zitten er niet op te wachten, dus waarom stuur je ze dan niet naar een gemeente die daar wel op zit te wachten? Ik hoorde dat ze in Apeldoorn erg gastvrij zijn, ze koken daar zelfs met de vluchtelingen”, aldus oprichter ‘Theo’ tegen RTV Noord-Holland.