Ziekenhuis censureert kunst wegens ‘kwetsend’ voor christenen

11-10-2015 22:10

Twee schilderijen van kunstenaar Izak Boom zijn verwijderd uit het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Dit omdat ‘bezoekers hadden geklaagd’ over de schilderijen die ‘te aanstootgevend’ zijn, meldt de NOS omdat RTV Rijnmond dat meldt omdat de kunstenaar het meldt.

De schilderijen getiteld Het Beloofde Land en De Grote Dag (PAS OP! KWETSEND!) zitten vol verwijzingen naar Bijbelse taferelen (inclusief een neukscene maar neuken mag dus niet van God). De kunstenaar vermoedt dan ook dat orthodox christenen hebben geklaagd bij het ziekenhuis.

Het ziekenhuis, dat de kunst uiteraard direct censureerde zoals dat hoort in een verstikkend politiek correct land waarin een drammende gekwetste minderheid het inmiddels voor het zeggen heeft en geen strobreed meer in de weg wordt gelegd om elke vorm van vrijheid te laten beknotten, heeft de kunstenaar nog wel gevraagd ander schilderijen in te sturen. Uiteraard ging de kunstenaar niet op dit aanbod in.

De kunstenaar wil nu zijn werken alsnog exposeren in Gorinchem, en dan graag op een plek waar echt iedereen het kan zien.