Opinie

Terugkijken: ontluisterende aflevering van ‘Pauw’ (Vara/NPO)

21-10-2015 10:59

Screen Shot 2015-10-21 at 10.51.56

Klik op Edje om terug te kijken.

Levensgevaarlijke ex-tbs’er liep gewoon vrij rond als tikkende tijdbom

Ontluisterende aflevering van Pauw (Vara) bij de NPO dinsdagavond. En wel hierom: de ex-vrouw van Het Monster dat afgelopen maandag in Lelystad gewoon zomaar voor de lol een willekeurige vrouw met een fles doodsloeg en een prostituee bijna doodstak, vertelt dat haar ex zo enorm knettergek is (“hij liep buiten op blote voeten in slippers met zijn handen naar de hemel te praten en schreeuwde ‘ALLAH AKBAR ALLAH AKBAR!'”) dat hij bij de politie staat geregistreerd als ‘gevaarlijk voor de maatschappij’. De knettergekke levensgevaarlijke ex-tbs’er was alleen te handhaven met medicatie, maar die moest hij zelf halen, wat hij niet deed. Hulpverlening en politie staken vervolgens geen poot uit om hem alsnog aan de medicatie te helpen. En dat ondanks het feit dat de ex-tbs’er in kwestie al eens eerder vuurwapens had gebruikt, en met een auto het huis van zijn schoonouders was binnengereden om maar eens wat te noemen.

De tragische dood van een onschuldige vrouw in Leeuwarden (lees: op klaarlichte dag op een paar honderd meter van het politiebureau afgeslacht door een monster dat gewoon niet vrij rond had mogen lopen) had, kortom, gewoon kunnen worden voorkomen als politie, justitie en hulpverleners hun werk voor de verandering wél een keer hadden gedaan. Maarja, politie, justitie en hulpverlening die hun werk gewoon doen in Nederland anno 2015…

Ed aus Holland

Ook in deze ontluisterende aflevering van Pauw: Ed aus Holland, de Nederlander die vaak op Pegida-bijeenkomsten in Duitsland spreekt. Hij weigert zijn eigen naam te noemen omdat hij vaak ernstig wordt bedreigd (alleen maar vanwege het uiten van zijn vrije mening). Bij Pauw blijkt deze ‘racist’ zomaar een beschaafde, eloquente meneer te zijn die zich niet zomaar laat wegzetten als racist of neo-nazi, ook niet als Jeroen Pauw hem probeert te pakken met ‘guilty by association‘ omdat één van de Pegida-organisatoren een freak blijkt te zijn die prullaria uit het Derde Rijk verkoopt.

Ed aus Holland maakt overigens volkomen terecht het verwijt dat alles wat als ‘extreem-rechts’ wordt gezien (lees: alles wat niet links is) door politiek, justitie en media onder een vergootglas wordt gelegd terwijl de geweldsmisdrijven van extreem links en de haat vanuit radicaal-islamitische hoek onbesproken blijven. “Harry van Bommel van de SP die ‘Hamas, Hamas, joden aan het gas’ roept”, aldus Ed Utrecht, ‘wapenhandelaar’, al zijn de ‘wapens’ die hij uitlsuitend in Duitsland verkoopt legale maar ongevaarlijke airsoft- en paintballwapens.

Enfin, terugkijkertje dus. Wel even door al dat lamme sportgelul heenworstelen enzo maarja, het blijft een publieke omroep in Nederland en in Nederland is sport op de één of andere manier ook nieuws (serieus, volleybal! OMG! Who! The! Hell! Cares!), daar doe je niks aan. Wees nou maar gewoon een keertje blij dat uw belastinggeld nu eens goed wordt besteed en niet verdwijnt in één of ander moralistisch Glazen Huis of een zoveelste poging tot succesvol programma met Claudia de Breij!