Haagse grabbelton

VOORPUBLICATIE: Tofik Dibi schrijft boek (En is dus eerder dan Femke Halsema)

22-10-2015 21:58

Oud-GroenLinks Kamerlid Tofik Dibi heeft een boek geschreven. En het heet Djin. Het is autobiografisch en het is donderdagavond in zeer bescheiden kring gepresenteerd. Bijna niemand wist er van. Opeens verschenen de berichten op Twitter. “Met hem is een nieuwe schrijver opgestaan” sprak Prometheus-uitgever Mai Spijkers. Waarom heeft de uitgever hier niet eerder publiciteit aan gegeven? Onderdeel van het plan, zegt de goed geoliede PR-machine Ronit Palache vanuit Amsterdam tegen ThePostOnline: Morgen een stuk in de Volkskrant, volgende week in De Wereld Draait Door. Well played, Prometheus. Well played!

FUNFACT: De memoires van Dibi’s oude baas Femke Halsema worden voortdurend vooruitgeschoven: Pluche wordt nu in februari 2016 verwacht, uitgeverij Ambo|Anthos mikte op september 2014.

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.