Opinie

Engelse woordje ‘too’ is kwetsend voor vrouwen en seksistisch aldus Huffington Post

27-10-2015 23:13

U dacht dat gekwetstheid zijn dieptepunt had bereikt bij kwetsende Halloween-kostuums die heel veel pijn doen vanwege ‘cultural appropriation‘ of de ‘textual slavery‘ van ons islamdebat?

Denk nogmaals.

Want op de Amerikaanse Joop.nl Huffington Post heeft één of andere feministe het voor elkaar gekregen een geheel nieuwe dimensie van gekwetst drammend slachtofferschap aan te boren.

Volgens het gekwetste zwakke geslacht in kwestie doet het vrouwen énorm veel pijn als ze het Engelse woord ‘too‘ (‘te’) horen omdat ze daarmee telkens seksistisch worden vernederd, ofzoiets.

Want bij vrouwen is het haar altijd ‘te lang’ of ‘te kort’ en vrouwen zijn altijd ‘te klein’ of ‘te lang’ of ‘te dik’ of ‘te dun’. Bij vrouwen is het kortom nooit goed en het woordje ‘too‘ drukt dan ook op gruwelijke wijze uit hoe de vrouwtjes steeds maar weer aan een ideaal moeten voldoen wat ze niet kunnen bereiken omdat ze worden onderdrukt door mannen en een glazen plafond terwijl ze het beste gewoon thuis met de kinderen en de potten en pannen hadden kunnen blijven spelen maar nee ze moesten weer zo nodig ook kiesrecht. Dus u begrijpt: zo’n woordje is dan als een speer door hart.

Want tegen mannen zegt helemaal nooit iemand dat zijn haar ‘te lang’ is of zijn kont ‘te dik’ is of zijn lul ‘te slap’, aldus het slachtofferschapminnende Amerikaanse Vara-lid (V) in haar hilarische maar pathetisch serieus(!) bedoelde feminismecolumn.

Het is dus maar dat u het weet: woorden zijn óók seksistisch geweld én een soort van verkrachting, zelfs als ze worden uitgesproken door een vrouw zelf. Met een te dikke reet, te weinig tieten, veel teveel tijd om te jammeren en met te weinig zelfinzicht maar wel met een uitkering of subsidie die altijd te weinig is want al die leuke laarzen en merkpumps zijn altijd te duur en de Netflix-series duren altijd te kort terwijl er net te weinig chocolade in huis is.

En dan nu: verkleed als Chinese transgender met een indianentooi op staand pissen op een wijvenplee. Met de bril naar beneden. Daarna selfie insturen naar Joop.nl.