Haagse grabbelton

Staatsbezoek China: Niet koningin Máxima maar Koenders opent mode-expo

27-10-2015 17:55

Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA) opent woensdag de modetentoonstelling The Future of Fashion is Now in Shanghai, China. Het was de bedoeling dat koningin Máxima de opening zou verrichten, maar de lieve vorstin keert hedenavond terug naar Holland vanwege haar nierbekkenontsteking.

De expositie was eerder te zien in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Op de tentoonstelling is werk te zien van ruim 25 internationale modeontwerpers. Koenders is onderdeel van de Nederlandse delegatie die een bezoek brengt aan China.

Paleis: Moedige vorst zet staatsbezoek alleen voort

Eerder op de dag meldde het paleis:

“Hare Majesteit Koningin Máxima vliegt vanavond vanwege haar ziekte vanuit China terug naar Nederland. Na aankomst zal zij worden opgenomen in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag, waar zij nader zal worden onderzocht. Tot deze beslissing is gekomen in overleg met artsen. Tijdens het staatsbezoek aan de Volksrepubliek China werd bij haar nierbekkenontsteking vastgesteld. Koningin Máxima krijgt hiervoor medicatie, echter de symptomen zoals koorts en pijn in de rug zijn onvoldoende gezakt.  Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander zal het programma van het staatsbezoek vervolgen zoals gepland.”

Reacties in de media

De natie leeft mee met de vorstin:

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.