Politiek

Opiniepeiling Maurice de Hond: kiezer wil van minister Schultz van Haegen af

01-11-2015 09:55

De electorale verhoudingen zijn ook deze week vrijwel hetzelfde als voorgaande week. Alleen zien we dat GroenLinks weer terug is op 14 zetels (+1) en het CDA 1 zetel daalt naar 18. De PVV blijft op de eerste plaats staan met 37 zetels. Het verschil tussen de VVD op de tweede plaats met 19 zetels en GroenLinks op de zesde plaats is nog maar 5 zetels.

peiling

‘Terecht dat Mansveld aftrad’

76 procent vindt het terecht dat staatssecretaris Mansveld is afgetreden. 66 procent vindt dat minister Schultz van Haegen ook moet aftreden. Bij de VVD-kiezers is dat 53 procent. (pdf)

70 procent vindt het een goed initiatief van de fractievoorzitters om in een gezamenlijk brief de kiezers op te roepen het debat over vluchtelingen niet verder te laten verharden. Bij de kiezers van de meeste partijen is dit percentage rond de 80 procent. Bij kiezers van de PVV uit 2012 is dat 31 procent en bij de VVD-kiezers 59 procent.

77 procent vindt dat de fractievoorzitters zelf schuld dragen aan de verharding van dat debat. Op de vraag wie dat dan met name zijn wordt Wilders door 39 procent van de kiezers genoemd. Samsom, Zijlstra en Pechtold worden door ruim 30 procent genoemd