ThePostOnline

Voerde politiek assistent omstreden 020-wethouder Kukenheim wanbeleid?

09-11-2015 10:25

Hoewel directeur Laura Prat Betrams eerder ontkende dat het faillissement van de door haar opgerichte geestelijke gezondheidsinstelling The Busy People iets te maken had met wanbeleid, denkt curator Herman Kreikamp daar anders over. Hij oordeelt dat het faillissement te wijten is aan administratieve fouten.

Er blijft 3,5 miljoen aan schulden achter in de failliete boedel. Prat Betrams is de politiek assistent van de documenten-achterhoudende Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim (D66).

Feest van 23 duizend euro

Er moet nog worden uitgezocht wie precies aansprakelijk is, maar het helpt niet enorm dat betrokkenen zeggen dat Prat Betrams een organisatie leidde met enorme overhead, onder andere door vier marketingmedewerkers in dienst te hebben en afgelopen december nog een feest van 23 duizend euro te hebben gegeven.

‘Minder zakelijk ingesteld’

De kliniek, die gespecialiseerd is in de behandeling van ADHD, heeft inmiddels een doorstart gemaakt. Zonder oprichter Prat Bertrams trouwens, want volgens de doorstart-investeerder was zij wat ‘minder zakelijk ingesteld’.

Beeld: Maarten Brante

Disclaimer: Dit stuk is gebaseerd op een oud artikel. Onze excuses.