Opinie

Opdracht voor scholieren: overleef, en word geen zombie

10-11-2015 20:37

 

“Ouders. Stuur uw kinderen naar school voor hun sociale leven en om basiskennis op te doen, maar in GODSNAAM hou zelf alle regie over zaken als politiek, religie, cultuur en maatschappelijke onderwerpen. Wat uw overtuiging ook is, het onderwijssysteem maakt al het denken en alle zelfstandigheid KAPOT met alle middelen die ze hebben. School is alleen maar bedoeld om zo veel mogelijk mensen te persen in de Grote Gemene Deler-mal. School maakt zombies. School knakt. School wil mensen zo lauw en gemiddeld mogelijk afleveren. School, voor nooit meer een oorspronkelijke gedachte. School, voor hapklaar DWDD-publiek. School, waar creativiteit heen gaat om te sterven. School, want hersendood is nét effe te rigoureus. Leer uw kind school te haten en te wantrouwen. Haal dat papiertje en verder niks.”

Annabel Nanninga op Facebook

 

 

Lieve leerling,

Als je leraar geschokt is door jouw mening, als jouw mening blijkbaar een zere plek blootlegt, duw dan door, duw dan hard door. Je kunt nooit hard genoeg doordrukken op zere plekken. Hoe vaker je leraar zegt dat je iets ‘niet mag vinden’ en van je eist dat ook jij ‘2 + 2 = 5’ als waarheid accepteert, omdat we ‘dat nou eenmaal zo hebben afgesproken’, hoe vaker jij als leerling ‘4!’ zult moeten roepen. Maak er een levensprincipe van nooit meer 5 te zeggen, omarm de 4 met hartstocht, verlangen en strijdlust.

Hoon zal je ten deel vallen. Alle leuke en mooie meisjes uit je klas zullen diep gekwetst in huilen uitbarsten als ze je alleen al zien (ze huilen sowieso altijd, maar toch). Iedereen, echt iedereen, zal je haten. Zelfs de conciërge. Elke docent zal proberen je keihard te raken, genadeloos onderuit te halen (denk niet dat ook maar iemand rekening zal houden met je leeftijd, leeftijden tellen niet in de ideeënoorlog). De populairste jongens van de klas, die nu óók nog de mazzel hebben dat ze alle leuke knappe meisjes mogen troosten terwijl ze sowieso altijd al alles krijgen wat ze willen alleen maar omdat ze goed zijn in de geïnstitutionaliseerde martelpraktijk die ‘gymnastiek’ heet, zullen er alles aan doen om nóg populairder te worden door jou te vernederen. Wie geen 5 maar 4 zegt is een ‘extremist’ en dat kan ‘niet door de beugel’. Wat niet door de beugel kan moet worden vernederd.

Paladijnen van de middelmaat

Ja, jou vernederen zal weldra uitgroeien tot een populair tijdverdrijf op en om het schoolplein. Niemand zal je redden. De leraren zullen schaapachtig grijnzen en met glazige ogen toekijken hoe jij op het schoolplein ligt te creperen, je lichaam een karkas voor aasgieren en haantjes. Terwijl je ogen zich met tranen vullen en de vernedering van de eenzaamheid bezit van je neemt, een eenzaamheid waarnaar je ooit nog eens zult leren verlangen, kijken vetgemeste docenten met uitgestreken smoelwerken gelijk diakenen en ouderlingen in een kerk als figuranten in een onbekeken spektakelstuk toe als je al broekplassend om genade schreeuwt. Dan steken ze nog een stukje taart in hun mond en draaien ze jou hun rug toe, paladijnen van de middelmaat, dromend van een Opel Corsa met open dak.

Docenten zullen je rapporteren bij de directeur. De directeur zal de docenten rapporteren bij een of andere vakbond (geen idee welke, er zijn er zo veel). De een of andere vakbond zal het allemaal rapporteren aan een nieuwsmedium. De berichtgeving van het nieuwsmedium zal worden overgenomen door alle andere media en die zullen paniekerig schreeuwen over ‘extreem-rechts’ op middelbare scholen en ‘uitsluitend angst voor het onbekende’, alsof jouw gedachten over het fenomeen 4 (dus niet 5) niet ook gewoon een even waardevolle mening is als om het even welke mening van wie dan ook maar slechts voort kan komen uit ‘angst’.
‘Het enige antwoord is 5, alle andere getallen duiden op 5ofobie.’

Echte oorlog kent geen genade

De school zal hulpverleners op je af sturen, ondode dienaars van De Boze: agogen, pedagogen, psychologen, en hun assistenten, slippendragers van het ultieme kwaad, de promovendi in sociaal-psychologie. Alle heren uit Molochs raad zullen, bij nacht en nevel, op je slaapkamerdeur bonzen. Ze zullen proberen vrije gedachten uit je te branden met withete kachelpoken, grijze as en bloedrode sintels, je neus zullen ze, voor eens en voor altijd, de goede richting op stompen en in een moment van onoplettendheid zullen ze je vrije wil aan stukken scheuren, nadat ze je ruggengraat hebben verbrijzeld met voorhamers, stokken en stenen.

De ideologische oorlog is de enige echte oorlog. Een echte oorlog kent geen genade.

Hades zal zijn poorten openen, demonen uit het fatsoensgeborchte zullen bezit van je nemen. Zalvende woorden prevelende en zachte zweethandjes aanbiedende blonde paardenstaarten op zwikkende enkellaarsjes zullen je leven proberen binnen te dringen op zoek naar je ‘ouders en/of verzorgers’ maar je ook een ‘luisterend oor bieden’. Programmamakers en hun parade van BN’ers gaan je verleiden tot een interventie, columnisten schrijven je kapot, populaire praatprogramma’s nodigen je uit en gesjeesde journalisten zullen je elke dag, de hele dag, op Twitter uitschelden voor aanhanger van een uitgestorven ideologie die uitsluitend in Duitsland slechts korte tijd populair was maar in de benevelde hoofden van babyboomers kennelijk voorgoed heeft gewonnen.

De leugen blijft

Uiteindelijk zul je kennis maken met magistraten en strafrechtadvocaten, een apart slag van georganiseerde misdaad, die je een blik zullen gunnen in een afgrond waar moraalloosheid, gewetenloosheid, bedrog en misleiding zich ongehinderd zullen manifesteren als medemenselijkheid en beschaving.

Ja, 2 + 2 = 5 is al net zo’n leugen als de vrijheid om 2 + 2 = 4 te vinden. De leugen blijft, de vrijheid wordt bestraft.

Maar toch, ondanks dat, ondanks alles, moet je volhouden. Doordrukken. Dat is de enige opdracht. Opdat de staatsgereguleerde ideologische onderwijsterreur je vrije ziel nooit zal weten te knakken en jij niet ook op een dag met je rug omhoog in de emmer middelmatige lauwe poep zult komen bovendrijven, net als alle anderen. Jij niét. Al ben je slechts de enige, gehavend maar levend onder zombies, slachtbankschapen, goeddoeners en meedoeners.

Er is tenslotte maar één persoon nodig om het op te kunnen blijven schrijven: 2+2=4 2+2=4 2+2=4 2+2=4 2+2=4 2+2=4 2+2=4 2+2=4 2+2=4 2+2=4 2+2=4 2+2=4 2+2=4…