Buitenland

Broer aanslagplegers Parijs weer op vrije voeten

16-11-2015 14:28

De broer van twee vermoedelijke daders van de aanslagen in Parijs is maandag vrijgelaten. De man, Mohamed Abdeslam, was zaterdag opgepakt bij huiszoekingen in Brussel en de Brusselse gemeente Molenbeek.

Zijn advocate liet aan persbureau Belga weten dat haar cliƫnt niets te maken heeft met de aanslagen. Hij had een onweerlegbaar alibi voor vrijdagavond toen de aanslagen plaatsvonden. Hij kon dus niet aanwezig zijn. De man is niet in verdenking gesteld en is dus vrijgelaten.

Mohamed werkte enige tijd op het kabinet van de vroegere burgemeester van Molenbeek, Philippe Moureaux, bevestigde hij tegenover Belgische media.

Brahim Abdeslam kwam om bij de aanslagen in Parijs. Er geldt een internationaal opsporingsbevel voor een andere broer, Salah Abdeslam.

Afgelopen weekeinde werden in Belgiƫ in totaal zeven mensen opgepakt in verband met het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. Vijf van hen zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld, meldde het Openbaar Ministerie. Twee moeten nog voor een rechter verschijnen.