Opinie

Bonusquote: hoofdredacteur NOS Journaal heeft mening over courantenrecensenten

19-11-2015 16:50

 

“Het is ook eigenlijk een ouderwetse vorm van journalistiek: iemand van de krant die gaat opschrijven wat hij van de televisie vindt. Logisch in 1950, maar inmiddels zitten we in 2015. Ik heb het daar wel eens met Philippe Remarque (hoofdredacteur van de Volkskrant, red.) over gehad, maar die vindt het juist helemaal van deze tijd. Ik vind: het zijn meninkjes, vaak is het gemakzuchtige leunstoeljournalistiek. Het gaat zelden over wat we doen, wie we bereiken, wat we allemaal in het buitenland doen.

Ik wil elke discussie aangaan over onze koers of de manier waarop we nieuws brengen – vind ik ook nuttig – maar bij het obsessieve geneuzel dat ik zo nu en dan voorbij zie komen, denk ik regelmatig: get a life.”

 

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van het NOS Journaal (en alle NOS-nieuwsprogramma’s), geeft vrijwel zelden een mening (hij is Pieter Klein van RTL Nieuws niet). Maar in een interview met de Vara Gids (die bestaat nog steeds! Met op papier gedrukte televisie-informatie enzo, kapotgrappig!) geeft hij toch maar eens een mening over de J. P. Geelen’tjes van deze wereld. En daar heeft hij best een punt. Welkom in 2015, zinkende schepen!