Buitenland

Video: al-Nusra’s massa-executie van 42 Syrische militairen

28-11-2015 14:05

De milities van het al-Nusra Front, of Jabhat al-Nusra, hebben een video uitgebracht waarin zij het veroveren van de luchtmachtbasis Abu Duhur op de regeringstroepen van Assad in beeld brengen. De video eindigt met de opmaat tot een massa-executie van Syrische militairen. Volgens de SITE-Intelgroep zouden daarbij in totaal 42 soldaten zijn gedood.

In de video, die eerder deze week werd gepubliceerd, is een lange stoet wagens te zien, waarna militairen op een rij moeten knielen in afwachting van hun dood. Al-Nusra is de Syrische afdeling van al-Qaeda, en wordt vanwege hun rivaliteit met IS soms gemakkelijk tot de ‘gematigde rebellen’ gerekend. Die duiding wordt door volgers van de strijd in Syrië en Irak om voor de hand liggende reden alleen nog smalend gebruikt.

Let op: wederom schokkende beelden

[jwplayer mediaid=”1573712″]

 

De video eindigt met een zwart beeld, waarna geweerschoten te horen zijn. Volgens sommige berichten zou de ‘Turkistan Islamic Party’ (TIP) ook hebben meegedaan aan de strijd om de basis, en de massa-executie. Bronnen bij het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten spreken zelfs van 56 doden.


nusra2 nusra1