Buitenland

Twee aanhoudingen in België vanwege aanslagen Parijs

03-12-2015 12:51

In het Belgische onderzoek naar de aanslagen in Parijs zijn opnieuw twee mensen officieel aangeklaagd. De twee mannen werden zondag al opgepakt, meldde de Vlaamse omroep VRT donderdag. De aanhouding is bevestigd door het federaal parket.

Het gaat om een twintigjarige Fransman die al twee keer probeerde naar Syrië te vertrekken. Hij werd zondagochtend opgepakt op de luchthaven in Zaventem toe hij op het vliegtuig naar Marokko wilde stappen. De man is een kennis van Bilal Hadfi, die zichzelf opblies op 13 november bij het voetbalstadion in Saint-Denis, het Stade de France.

De andere verdachte is een 28-jarige Belg. Hij werd zondag opgepakt bij huiszoekingen in de Brusselse gemeente Molenbeek. Ook hij zou gelinkt zijn aan Hadfi.

Woensdag waren er ook huiszoekingen in Molenbeek en in Sint-Joost-ten-Node. Daarbij werden twee mensen meegenomen. Zij zijn na verhoor weer vrijgelaten.

In België zitten al zes mannen vast op verdenking van terrorisme. De mannen zouden betrokken zijn geweest bij de uitvoering of voorbereiding van de aanslagen in Parijs of zouden een van de vermoedelijke daders, Salah Abdeslam, hebben geholpen.

ANP