Glory 26: Rico Verhoeven verdedigt in Amsterdam titel zwaargewichten

04-12-2015 13:39

Vandaag vindt vanaf 18:00 uur Glory 26 plaats in de RAI Amsterdam. Rico Verhoeven verdedigt tegen Benjamin Adegbuyi zijn zwaargewichtentitel en in de categorie weltergewichten is het een Nederlandse strijd tussen Nieky Holzken en Murthel Groenhart.

Bijzonder boksnieuws

Het mag bijzonder boksnieuws worden genoemd dat de kickboksbond Glory heeft gekozen voor Amsterdam als locatie voor de laatste vechtavond van het jaar. Sinds 2010 ontmoedigde de hoofdstad vechtsportgala’s, aangezien de burgemeester een verband zag tussen de evenementen en de presentie van de georganiseerde misdaad.

Wie en wat er ook afkomen op Glory 26, wat bruut geweld betreft zullen ze het toch afleggen tegen wat plaatsvindt in de ring. De 26-jarige Verhoeven uit Bergen op Zoom heeft een record van 46 zeges en 10 nederlagen en staat in de Glory-reeks op negen uit tien. Zijn Roemeense tegenstander heeft 22 van zijn 25 ‘bouts’ gewonnen en heeft bij Glory vijf van de zes partijen succesvol doorstaan.

Ook in juni stonden Rico Verhoeven en Benjamin Adegbuyi tegenover elkaar, tijdens Glory 22. De jury besloot in het voordeel van de Brabander (49-46, 49-46, 50-45). Adegbuyi verdiende deze rematch door bij Glory 24 een toernooitje te winnen. Vermoedelijk legt Verhoeven het op de Roemeen af qua ruwe kracht, maar dat maakt hij meer dan goed met zijn werklust en vermogen om te incasseren. Adegbuyi zal het verschil in de openingsrondes moeten maken, want hoe langer het treffen duurt, hoe meer Verhoeven in zijn element zal komen.

Holzken vs Groenhart

Ook de Helmonder Holzken en de Amsterdams-Surinaamse Groenhart hebben al eens tegen elkaar gevochten. Vijf jaar geleden won Holzken op punten. Hij is de titelhouder en Groenhart moest bij Glory 25 zijn kans verdienen op dit titelgevecht versus Nicola Galo en Karim Ghajji. Beide heren zijn bepaald geen groentjes meer. Holzken staat op 87 zeges tegenover 11 nederlagen en Groenhart op 58 versus 13. EN ook hebben ze beide meer dan de helft van hun overwinningen behaald via een knock out (46 en 33).

De 31-jarige Holzken is overigens ook actief als profbokser en heeft in die tak van sport nog een ongeslagen status: negen uit negen (achtmaal KO). Die skills zal hij in de RAI meenemen tegen Groenhart.

Glory 26 is te zien via het tv-kanaal Spike.