Opinie

Bonusquote: er bestaat geen ‘groei van islamofobie’ in Nederland

11-12-2015 14:03

 

“De eerste mythe die sneuvelt is de vermeende groei van de islamofobie en vreemdelingenangst. Sinds 2004 is men positiever gaan denken over vreemdelingen en de islam, blijkt uit het SCP-rapport. Vond toen nog 47 procent dat er te veel buitenlanders in Nederland wonen, nu is dat gedaald tot 36 procent. Overigens is er het laatste jaar weer een lichte stijging te zien.”

 

Kijk, het Sociaal Cultureel Planbureau heeft weer eens een rapportje uitgebracht. En wat blijkt: groei ‘islamofobie’ en ‘vreemdelingenangst’ blijkt een mythe te zijn. Staat gewoon doodleuk in de NRC dus dat worden weer weken van boze al dan niet zelfverzonnen ingezonden brieven geschreven door rancuneuze redacteuren en natuurlijk een snoeiharde column van Frits ‘ik ben dan misschien al 127 en seniel maar ik lees nog altijd Geenstijl om de mensheid te behoeden voor extreem paranoïde onderbuik rechts, OZO!’ Abrahams, plus een ronkend maar beslist anoniem hoofdredactioneel commentaar waarin zal worden geschreven dat het SCP liegt en dat we in Nederland de SCP’ers van ons lijf wensen te houden want we moeten er niet aan denken dat een SCP’er straks tijdens de Dodenherdenking een krans mag leggen op de Dam.

Maar desalniettemin is het dus gewoon wáár. Waarheid, altijd pijnlijk.

Nu alleen nog even in De Correspondent nrc.next factchecken of de term ‘islamofobie’ überhaupt een bestaande en kloppende term is (‘conclusie: niet waar’) en ook in Ivorentorië zijn ze weer he-le-maal op de hoogte van de realiteit. We bakfietsen! *tring tring tring*