Buitenland

Premier Frankrijk: ‘Front National aan de macht betekent burgeroorlog’

11-12-2015 15:03

Volgens Manuel Valls (Socialistische Partij), de premier van Frankrijk, kan het “Front National aan de macht een burgeroorlog veroorzaken” en is het “verkiezingsprogramma van Front National een vorm van oplichting die is bedoeld om mensen te misleiden”. Dit liet Valls vrijdag weten via de omroep France Inter, meldt Le Figaro.

Valls betoogde dat er voor Frankrijk “twee opties zijn: die van het Front National en die van de Franse republiek. Die van het Front National stelt een tweedeling voor die een burgeroorlog veroorzaakt, die van de Franse republiek houdt de boel bij elkaar.”

Ook zou het voor diverse Franse regio’s desastreus zijn als het Front National daar de regionale verkiezingen wint: “De reputatie van deze gebieden zou worden vernietigd, bedrijven zouden weggaan, belangrijke projecten voor bijvoorbeeld vrouwen en gezinsplanning zouden moeten worden stopgezet.”

De premier eindige met een boodschap voor iedereen die er over denkt op het Front National te gaan stemmen: “Tegen iedereen die er over denkt op deze partij te stemmen omdat ze genoeg hebben van de huidige politiek, tegen de gepensioneerden, arbeiders, burgers die in armoede leven, de jeugd die geen toekomst meer ziet zeg ik: het zal een ramp worden. Het zal nog erger dan een ramp worden.”