Binnenland

Premier Rutte gaat lesgeven op prestigieuze elite-privéschool voor ‘hoogbegaafde dwarsdenkers’

16-12-2015 14:00

Premier Mark Rutte (VVD) heeft toegezegd een week lang te zullen doceren aan een nieuwe elitaire privéschool in Gouda die waarschijnlijk in oktober haar deuren zal openen. Premier Rutte zal die week niet alleen doceren maar ook logeren in een pand in de binnenstad van Gouda waar de leerlingen ook verblijven. Ook oud minister Jan Pronk (PvdA) en BN’er Jort Kelder hebben zich aangemeld als docent. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De school in kwestie, ‘Burton’ genaamd, is een private school voor ‘jongvolwassen hoogbegaafden tussen de 19 en 26 jaar’. Volgens oprichter en directeur Lodewijk Dekker (CV: museumdirecteur en ‘coach’) kan het Nederlandse onderwijssysteem niet uit de weg met ‘jongeren met een hoog IQ’. “We hebben juist behoefte aan dwarsdenkers: aan mensen die het helemaal anders zien”, aldus Dekker.

Docenten logeren allemaal bij de jonge ‘dwarsdenkers’ in huis zodat deze ‘high flyers’ en ‘bijzondere denkers’ niet alleen tijdens college vragen kunnen stellen aan docenten als Mark Rutte maar bijvoorbeeld ook tijdens de afwas.