Buitenland

Video: ISIS blaast in executievideo 3 Nusra Front mannen op

16-12-2015 18:18

Er is een video opgedoken waarin in totaal drie mannen door ISIS tot ontploffing worden gebracht. Zij worden vastgebonden, van explosieven voorzien en overgoten met een brandbare vloeistof. De doorgaans goed ingevoerde SITE Intelgroup bevestigt het bestaan van de video met de nieuwe gruwelijke executie.

Het Nusra Front, of Jabhat al-Nusra, is een aan Al-Qaeda gelinkte groep die tegen de Syrische dictator Assad strijdt. Daarnaast vechten zij, samen met andere groepen, ook tegen de terroristen van ISIS.

De video werd verspreidt door een groep binnen ISIS die zich de “Yarmouk Martelaars Brigade” noemt. Ondanks de schijnbare overeenkomsten in extremistische interpretatie van de Islam, vijanden en handelswijze strijden groepen als ISIS en NF hard tegen hard.

Let op, de onderstaande video bevat schokkende beelden!

[jwplayer mediaid=”1712510″]

isis-nf4isis-nf3

 
 

Executies door Nusra

De milities van het al-Nusra Front, hebben zelf eind vorige maand nog een video uitgebracht waarop zij 42 Syrische militairen executeren. De video volgt op het veroveren van de luchtmachtbasis Abu Duhur op de regeringstroepen van Assad, en eindigt met de opmaat tot een massa-executie van Syrische militairen.

Vorig jaar gingen geruchten over een samenwerking van ISIS met al-Nusra, maar daar lijkt geen sprake. Deze nieuwe video is een nieuwe boodschap die laat zien hoe sterk de twee groeperingen juist tegenover elkaar staan in hun strijd om de macht.