Recensie

BITS: recensie – The Crew: Wild Run + gratis update

18-12-2015 16:00

Hoe graag The Crew, Ubisofts racegame van eind 2014, ook wil dat je sociaal doet – dat je tegen en mét anderen racet – de werkelijke schoonheid zit ‘m vooral in de solitaire, kalme roadtrips tussen Amerikaanse steden, gebergtes en langs stranden. Met de meest recente patch wordt dit nóg mooier. Zelden werd een game zo onder handen genomen.

BITS_CREW_WILD_RUN3

Ambitieuze update

Een compleet nieuwe ‘real-time lighting pipeline’ (Ik tik dit over. Geen idee wat een pipeline is) zorgt er voor dat de achterkant van je auto glanst zoals het hoort. Nieuw in het spel is ook neerslag, en de natte wegen die daarbij horen. Auto’s hebben nu wat meer gewicht en zijn hierdoor prettiger om te besturen. Opeens ziet The Crew er niet meer uit alsof het op een oudere console thuishoort en dat maakt het misschien wel de meest ambitieuze update ooit.

BITS_CREW_WILD_RUN4

Wild Run

Wild Run, de vrij prijzige uitbreiding is op papier ook ambitieus. Het voegt monstertrucks en motoren toe, drag- en driftraces en een soort online-toernooi genaamd ‘The Summit’. Het is een manische poging zoveel mogelijk speltypen te injecteren, ogenschijnlijk om maar zo alle features af te kunnen vinken.

BITS_CREW_WILD_RUN2

De makers verliezen ermee uit het oog wat The Crew zo bijzonder maakte; het gevoel van vrijheid. Monstertruck-, drag- en driftraces zijn vooral besloten aangelegenheden. Minigames die zich afspelen op voorgeladen speelveldjes, buiten de context van de spelwereld. ‘The Summit’ trekt je evenzo hard uit de fantasie en degradeert de open-world racer tot klassiek menuutjes selecteren en naar lobby’s staren.

BITS_CREW_WILD_RUN

Het beste uit de barrage van extra’s zijn de motoren, die ook gewoon gebruikt kunnen worden ‘in het wild’. Tweewielers sturen prettig en zijn vergevingsgezind ten opzichte van obstakels, waardoor men zorgeloos tussen verkeer door manoeuvreert. Motoren zijn ermee de enige extra die past én iets toevoegt.

Wild Run propt The Crew dus vooral vol met richtingloze content die door de prijs (€30,-) haaks staat op die andere (gratis) toevoeging: de grafische ‘overhaul’. The Crew wil dan misschien de kant op van het ‘allesoverkoepelende superdiverse MMO-monster’, het ware genot schuilt nog steeds in het cruisen en meanderen over uitgestrekte wegen. Dat onderdeel is nu nóg mooier.

Score – The Crew Update: SCORE4

Score – Uitbreiding Wild Run: SCORE2

The Crew is gemaakt door Ivory Tower en Ubisoft. Laatstgenoemde is ook uitgever van het spel. De Wild Run-update is te downloaden voor de pc, Playstation 3, 4; de Xbox 360 en One. Pegi geeft het racespel een 12+-rating.

Star Wars-fan, en heb je zin in een leuk schietspel? Wellicht is Star Wars: Battlefront iets voor je. Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter:@Bitspost’ of op Facebook!