Buitenland

Lakeisha N. Holloway (24) reed in Las Vegas zeker 35 mensen bewust aan

21-12-2015 21:07

Screen Shot 2015-12-21 at 21.06.36

 

De vrouw die zondagavond met opzet tientallen mensen aanreed in Las Vegas, was dakloos. Ze had de afgelopen week in haar auto geleefd, samen met haar 3-jarige kind. De politie meldde dat maandag en maakte ook haar naam bekend: Lakeisha N. Holloway.

Wat de 24-jarige Holloway bezielde, is nog altijd niet duidelijk. Ze raakte tijdens haar dollemansrit over de stoep minstens 35 mensen. Een van de slachtoffers overleed: Jessica Valenzuela (32) uit Buckeye, Arizona.

Drie mensen liggen nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Onder de gewonden bevinden zich vier worstelaars van een studentenworstelteam.

De autoriteiten zoeken de achtergrond van het geweld niet in terroristische hoek, maar formeel hebben ze nog niets uitgesloten. Politiechef Joe Lombardo zei maandag dat de vrouw “niet bedroefd leek over haar acties”.

De verdachte komt uit de buurt van Portland in de staat Oregon, ruim 1500 kilometer van Las Vegas. Het is onbekend waarom ze naar de gokstad ging. Haar 3-jarige kind bleef ongedeerd.

Ze wordt aangeklaagd voor moord, verwaarlozing van haar kind en doorrijden na een aanrijding.

Volgens de politie leek het of ze had gebruikt, maar dat kon niet worden bevestigd. Wel is bekend dat de dader al eerder in 2011 was veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs en zonder verzekering.

De verdachte blijkt recent een opleiding te hebben gevolgd via een programma voor ‘risicojeugd’ en was op de middelbare school al dakloos.

Anp/Tpo