Regio

Zwembadrel Ede: vluchtelingen mogen niet zwemmen na ingezonden brief in Edese Post

25-12-2015 12:57

Het COA heeft kerstzwemmen voor vluchtelingen uit de noodopvang in Ede en klanten van de voedselbank afgelast. Oorzaak was een door ene Y. F. Bouma uit Lunteren ingezonden brief in huis-aan-huisblad Edese Post (zie onder dit artikel) waarin burgemeester Cees van der Knaap van Ede gewaarschuwd wordt voor “ongeregeldheden zoals in Geldermalsen”, schrijft De Gelderlander.

De briefschrijver vindt het onbegrijpelijk dat zijn vier kinderen dure zwemlessen moesten nemen en dat vluchtelingen zomaar gratis mogen zwemmen.

De burgemeester vindt het belachelijk dat een spontaan en vrijwillig initiatief, dat van het personeel van het Edese zwembad De Peppel uit ging, om deze reden wordt afgelast.

Maar zwembad De Peppel in Ede wil nu alsnog een zwemuitje voor de groep van ongeveer 150 vluchtelingen organiseren. Dat meldt de NOS.

Over het waarom van de afgelasting tast zwembaddirecteur Ronald ter Hoeven nog in het duister. Ook burgemeester Van der Knaap toonde zich verrast door het besluit. Dat is opvallend want eerder werd al gemeld dat een ingezonden brief met verkapte dreigementen een reden was.

Het COA zegt alleen dat het ‘geen lichtvaardig genomen besluit is’.

Zwembaddirecteur Ter Hoeven wil met de burgemeester en het COA op zoek naar een andere datum.

Anp/TPO

 

De ingezonden brief in kwestie:

Screen Shot 2015-12-25 at 12.52.44