Regio

Veiligheidsdiensten bewijzen: Amsterdamse bakfietsrijders zijn terroristen

29-12-2015 12:36

Veiligheidsdiensten hebben stadsbesturen gewaarschuwd voor terroristische aanslagen rond Oud en Nieuw. Dat is op zich niet zo bijzonder want dat verhoogde risico rond Oud en Nieuw bestaat in heel Europa. In Amsterdam echter komt de aanslag misschien wel via de bakfiets, hét kapotgehypte icoon van eenentwintigste eeuwse urbane tweeverdienende hoogopgeleide blanke burgerlijkheid en politiek-correcte truttigheid. Dit meldt het Parool, een courant die vooral wordt gelezen door bezitters van een bakfiets.

In een memo dat door veiligheidsdiensten is verspreid onder politiediensten staat onder andere:

“Als middel zou sprake kunnen zijn van een (bak)fiets voorzien van explosieven. Er wordt daarom gevraagd om extra alertheid rond publieke locaties en evenementen in de komende periode tot en met oud en nieuw. Meld afwijkend gedrag en opvallende objecten direct.”

Verder is er weinig informatie beschikbaar. De veiligheidsdiensten willen niks uitleggen en ook de woordvoerder van de burgemeester kan niet ingaan op vragen over de veiligheid.

Wij raden in elk geval iedereen aan: wantrouw elke bakfiets of bakfietser, raak desnoods in blinde paniek bij het zien van zo’n potentieël moordwapen dat mogelijk barstensvol explosieven zit. Kent u een bakfietsrijder? Geef hem of haar dan aan, desnoods anoniem.

En zeg niet dat we u nooit hebben gewaarschuwd voor het leed dat bakfietsend truttig Amsterdam heet.