Media & TV

Extreem-links en nrc.next kapen demonstratie Keulen met policor dramgedrag

06-01-2016 10:56

 

Een demonstratie in Keulen naar aanleiding van het seksuele geweld tegen vrouwen door mannen van Noord-Afrikaanse afkomst afgelopen oudejaarsavond is dinsdag gekaapt door extreem-linkse, politiek-correcte organisaties. Uit een korte reportage van de politiek-correcte krant nrc.next, met de misleidende en tendentieuze titel Dit zeggen vrouwen uit Keulen zélf over de aanrandingen, blijkt dat extreem-linkse organisaties de demonstratie hadden georganiseerd en domineerden. Dit tot teleurstelling van diverse deelnemers aan de demonstratie.

Op een podium werden lezingen gegeven over klassieke extreem-linkse outdated onderwerpen als ‘internationale solidariteit’ en natuurlijk ‘het is de schuld van het kapitalistische seksisme’. Verder werd vooral benadrukt dat seksueel geweld echt niets met religie of culturen heeft te maken en dat je vooral de afkomst van daders niet moet vermelden.

Dat laatste is sowieso een ding in Duitsland dat qua politieke correctheid te vergelijken is met Nederland van voor Fortuyn, een beetje zoals in Nederland alleen de redactie van nrc.next nog is zeg maar.

Want ook de aanwezige vrouwen die niets met de extreem-linkse protestkapende drammers ophebben wilden wel graag kwijt dat afkomst van daders beslist niet van belang is. “Het is jammer dat bepaalde groepen gebruik maken van de onzekerheid en onrust om xenofobie aan te wakkeren”, aldus één van de demonstrerende vrouwen die vervolgens wel zei dat ‘worden behandeld als object en worden lastig gevallen tijdens het uitgaan’ normaal is geworden en dat ze zonder pepperspray op zak niet meer uit gaat.

Er waren overigens ook tegendemonstranten aanwezig die wél gewoon van de realiteit en vrijheid van meningsuiting houden. Zij deelden folders uit met daarin vragen over vluchtelingenopvang en de immer noodzakelijke vraag waarom de feiten steeds maar weer niet mogen worden benoemd.

Uiteraard werden deze tegendemonstranten door lezers van de Duitse nrc.next heel fatsoenlijk en respectvol uitgescholden voor ‘fascisten!’, precies zoals het hoort.

 

Protests against violence against women in CologneProtests against violence against women in Cologne