Opinie

Bonusquote: NRC Handelsblad houdt pleidooi voor politieke incorrectheid en realisme

07-01-2016 09:13

“Klaus Schroeder, politicoloog aan de Vrije Universiteit Berlijn, pleit er al maanden voor opener te zijn over de problemen bij de opvang van asielzoekers. En dus niet alleen over het geweld tegen migranten, zoals de aanslagen op asielzoekerscentra, maar ook over het geweld dóór migranten.

‘Juist als je zwijgt, speel je de populisten in de kaart. Die kunnen dan met recht zeggen dat er problemen worden weggemoffeld. Alleen als je de problemen zichtbaar maakt, kan je proberen die op te lossen.’

Hij verwijt kranten en weekbladen als Der Spiegel, Die Zeit en de Süddeutsche Zeitung dat ze vinden dat ze hun lezers moeten opvoeden en daarom bepaald nieuws niet brengen. ‘Ze vertrouwen de bevolking kennelijk niet.’

In het misdaadoverzicht van de nationale Duitse politie staan de cijfers voor Duitse en niet-Duitse verdachten uitgesplitst. Daar valt ook te lezen dat, waar de misdaadcijfers voor Duitse jongeren dalen, die voor niet-Duitse jongeren in 2014 aanzienlijk zijn gestegen. Bij specifieke misdrijven gaat de onderverdeling verder: van de ‘strafbare feiten tegen de seksuele zelfbeschikking’ is ruim 18 procent begaan door niet-Duitsers.

Een kwart van de verdachten daarvan zijn Turken, op grote afstand (ieder minder dan vijf procent) gevolgd door Italianen, Polen, Roemenen, Afghanen, Syriërs, Irakezen en Kosovaren.

Het percentage niet-Duitsers in Duitsland ligt rond de 8 procent.”

 

Wij rollen van de ene verbazing in de andere: eerst de Duitse media die zomaar open en bloot de afkomst van daders meldt, nu weer de Nederlandse maar naar Duitse politieke correctheid gevormde kwaliteitscourant NRC Handelsblad die met racistische tendentieuze haatzaaiende Wilders in de kaart spelende alarmerende feiten en waarheden komt.

Zou er binnenkort een burgeroorlog ontstaan op de redactie van NRC? Knotjeshipsters van nrc.next en gestaalde shagrokende kaders onder leiding van Joyce Roodnat en Folkert Jensma tegen de nieuwe realisten?

Nouja, kop op allochtonen negers minderheden blanke autochtonen van NRC, om in de woorden van jullie eigen ‘medewerker opinie’ te spreken (vlak na de aanslagen in Parijs terwijl de lijken nog lagen te dampen van de warmte): ‘Extremisme komt van twee kanten hoor!’