Organisatie maakt einde aan bierdouche tijdens Noorderslag

11-01-2016 11:10

De organisatie van Eurosonic Noorderslag maakt een einde aan de traditionele bierdouche tijdens het bekend maken van de winnaar. De douche was al eerder in opspraak, hij komt oorspronkelijk voort uit een uiting van ongenoegen, en beschadigt ook nog eens de apparatuur. Voor de uitreiking van de prijs aan de winnaar wordt de zaal leeggemaakt en gecontroleerd. Bier en andere drank komt er dan niet meer in, zo meldt de Groninger Internet Courant.

Wel/Niet een bierdouche

“De Popprijs moet ook voor de artiesten een feestje zijn”, zo zegt festivalcoördinator Peter Sikkema. Verschillende artiesten en presentators lieten al hun ongenoegen blijken, de afgelopen jaren. Giel Beelen, vorig jaar: “Ik vind het een traditie van niks. Ik vind het onwijs respectloos naar de artiest en de apparatuur toe”.

DJ D-Rok verklaarde in 2011, na het winnen van de popprijs met Caro Emerald, dat de artiest zich gewoon kon voorbereiden op het grote moment. Hij noemde de bierdouche “een prijs die nergens anders te winnen is“. Hij schrijft in zijn stuk voor ThePostOnline verder: “Wat volgde was iets dat bijna niet te beschrijven valt, deze surreële ervaring was prachtig om mee te maken”.

Lees ook

Tim HofmanDe bierdouche: Ik ben altijd voor
Huub BellemakersBierdouchen? Opzouten