Media & TV

NOS negeerde oud-nieuwslezer Bob Meijer tijdens 60 jaar NOS Journaal

13-01-2016 17:56

Mail van Wibo van de Linde, iconisch journalist/programmamaker in ruste.

 

“Bas! Als Bob Meijer ook maar een middelgroot probleem dacht te hebben bij het NTS Journaal in de jaren 70/80 dan wandelde Hermine Meijer met haar kinders – unisex gekleed – wit met zwarte nopjes – in de wandelwagen richting toenmalig hoofdredacteur Dick Simons. Simons maakte zich – als ie kon – steeds schielijk uit de voeten. Hermine still stands by her man!”

 

Van de Linde attachte een knipsel uit de Leeuwarder Courant, een ingezonden brief deze week van Meijers vrouw die getergd was omdat de NOS haar echtgenoot had genegeerd bij de recente festiviteiten vanwege 60 jaar NOS Journaal. Het leeftijdverschil wreekte zich want Bob Meijer stopte in 1975 – een jaar voor mijn geboorte – bij het Journaal. Toen vond ik dit in een oud-artikel uit HP/De Tijd.

 

“In 1975 neemt nieuwslezer Bob Meijer (na 12,5 jaar, BP) ontslag omdat hij er niet meer mee kan leven dat de nieuwsteksten die hij moet voorlezen, en de onderwerpskeuze, steeds linkser worden. Bovendien is de redactie volgens hem anti-christelijk en anti-IsraĆ«l. In Vrij Nederland zegt Meijer: “Steeds erger werd het. Marxistisch ging ineens socialistisch heten, allemaal omdat die lui op de redactie, die zich openlijk achter die bevrijdingsbewegingen schaarden, dat zo wilden.” In 1976 onthult De Telegraaf de politieke voorkeur van een aantal journaalredacteuren en stelt vast dat met de CPN sympathiserende tekstschrijvers regelmatig hun zin weten door te drijven.”

 

Het negeren van Meijer had volgens Gelauff ‘geen enkele reden’. Sure, mijn grote witte behind.

Knipsel!

Bob Meijer