Media & TV

Sywert heeft spijt

13-01-2016 15:17

Sywert van Lienden, bekend van DWDD, heeft spijt van zijn uitspraken over ‘een golf’ vluchtelingen en asielzoekers die ‘zedendeliquent’ zouden zijn die hij dinsdagavond in het populaire NPO-VARA-programma deed. Zijn uitspraak bleek feitelijk onjuist. In plaats van ‘een golf’ moest het ‘een golfje’ zijn.

Tegenover NRC Handelsblad (geen link, willen ze niet, want paywall) betuigt Sywert nu spijt (nadat hij door vrijwel elke politiek-correcte persoon in Nederland heel correct is kapotgemaakt):

 

“Ik heb een fout gemaakt, dat was kwalijk, en it won’t happen again. Ik heb twee tabellen omgewisseld. Dat is dom en heel vervelend, zeker bij zo’n onderwerp. Ik zit daar min of meer als columnist, dus ik wil hiervoor de volle verantwoordelijkheid nemen. Het is gewoon ingewikkeld om je als opiniemaker in dit mijnenveld te begeven.”

 

De rest van de feiten die Sywert noemde zijn echter gewoon nog steeds keiharde realiteit. Uit het door Sywert aangehaalde onderzoek Zedendelinquentie en etniciteit blijkt namelijk overduidelijk dat “bij mannelijke zedenverdachten vooral – en in die volgorde – Antillianen, Surinamers, personen uit het Midden-Oosten, Marokkanen en ‘overige Afrikanen’ zijn oververtegenwoordigd. Het aantal zedenverdachten per 10.000 inwoners onder Antillianen was in 2005 ruim zes keer zo hoog als onder Nederlanders. Voor de overige genoemde etnische groepen was het drie à vier keer zo hoog als onder autochtone Nederlanders. Van de 4.241 mannelijke zedenverdachten in 2005, die in het onderzoek zijn gebruikt, waren er 2.580 autochtone Nederlanders”.

Deze glasheldere feiten worden door de politiekcorrecte media nog altijd onder het tapijt geschoven, en de boodschappers van deze feiten nog altijd kapot gemaakt, omdat men liever niet wil dat de burger dit ook weet.

De onvoorstelbaar hatelijke en rancuneuze reacties, door op het oog ‘keurige’ mensen, op het verhaal van Sywert in DWDD onderschrijft ook wel hoe graag sommige mensen liever geen feiten horen.

Helaas, te laat: spijt of geen spijt, het verhaal dat Sywert in DWDD vertelde was voor 99 procent juist.

Nogmaals de conclusie:

BIJ ZEDENMISDRIJVEN ZIJN ANTILLIANEN, SURINAMERS, MIDDEN-OOSTENIËRS, MAROKKANEN EN AFRIKANEN OVERVERTEGENWOORDIGD. PER 10.000 INWONERS WAS HET AANTAL ZEDENVERDACHTEN ONDER ANTILLIANEN IN 2005 ZES KEER ZO HOOG ALS AUTOCHTONE NEDERLANDSE VERDACHTEN. etc.