Politiek

VNL breekt met Bram Moszkowicz

13-01-2016 11:51

Bram Moszkowicz is niet langer lijsttrekker van VNL. In een interview met weekblad Elsevier zeggen partijvoorzitter Laurence Stassen, bestuurslid Johan Driessen en Tweede Kamerlid Joram van Klaveren het vertrouwen op in Moszkowicz. Hij moet weg als beoogd lijsttrekker, want het ontbreekt hem aan ‘toewijding’; hij ‘onderschatte de zwaarte van het politieke werk’ en hij ‘wilde de kool en de geit sparen’, zodat hij slechts een slap aftreksel presenteerde van het programma van deze rechtse partij.  De drie VNL-bestuurders zeggen dat ze zich enorm in Moszkowicz vergisten.

De partij schrijft in een verklaring:

 

“Het VNL-bestuur heeft helaas afscheid moeten nemen van Bram Moszkowicz.  Na overleg bleek dat het bestuur en de heer Moszkowicz andere verwachtingen hebben ten aanzien van de invulling van het lijsttrekkerschap. Het bestuur stelt vast dat de heer Moszkowicz te mat bleef in het zich eigen maken van de dossiers en het in de breedste zin uitdragen van de VNL-boodschap van lage belastingen, minder immigratie, minder EU en meer veiligheid.”

 

“Van de uitgesproken toewijding aan de politiek was niet voldoende terug te zien. Wij wensen de heer Moszkowicz verder alle goeds”, aldus voorzitter Laurence Stassen.

Update 13.03 – Louis Bontes is weer beschikbaar

Tweede Kamerlid Louis Bontes is weer beschikbaar voor VNL. In april vorig jaar legde hij het voorzitterschap van VoorNederland (VNL) neer omdat hij zich niet kon vinden in de keuze voor Moszkowicz als lijsttrekker. Bontes tegen ThePostOnline: “De deur staat open en ik ben beschikbaar voor de verkiezingen!”

Update 12.21 – Moszkowicz: Ik ben zelf opgestapt, ben geen trekpop

Moszkowicz zegt woensdag tegen Elsevier dat hij zelf is opgestapt:

 

“Ik laat me niet gebruiken als een trekpop. Dankzij mij heeft de partij meer dan duizend leden binnengehaald.”

 

Lees ook

Elsevier – VNL loost ‘disfunctionerende’ Bram Moszkowicz