Regio

Gezocht: kinderneersteker Heerhugowaard, geen beelden, want deal met NPO is belangrijker

18-01-2016 16:39

Justitie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de man die eind november in Heerhugowaard op straat een dertienjarige jongen neerstak. Die overleefde het ternauwernood. Het mes ging vlak langs zijn hart, maar raakte wel één van zijn longen.

Opsporing Verzocht besteedt dinsdag aandacht aan het incident en toont een signalement en bewakingsbeelden van fietsers die in de buurt waren.

Elk gezond mensen zou denken dat zo’n zware misdadiger zo snel mogelijk moet worden opgespoord maar in Nederland zijn afspraken tussen de AVRO (NPO) en justitie kennelijk veel belangrijker dan een loslopende mogelijk levensgevaarlijke pogingtotkindermoordenaar.

(Zou zo’n publieke omroep, en het OM, zich eigenlijk wel eens schamen door kijkcijfers te realiseren op conto van slachtoffers van moorden, verkrachtingen en mogelijk extra slachtoffers die zo’n voortvluchtige maakt omdat de beelden niet eerder beschikbaar komen?)

De jongen fietste na school naar huis. Toen hij onderweg iets naar een vriendje riep, werd hij kort daarna klemgereden door een blanke, onverzorgde man. Die was kwaad. Mogelijk dacht hij dat de jongen iets naar hem had geroepen. De man stak stak de jongen vrijwel onmiddellijk na het klemrijden met een mes in de borst.

Anp/TPO