Britse haatprediker Haitham al-Haddad komt naar Utrecht

19-01-2016 11:20

Screen Shot 2016-01-19 at 11.19.50

 

De beruchte Britse islamgeleerde Haitham al-Haddad is door de Dawah-stichting in Utrecht uitgenodigd te komen spreken op 31 januari in Utrecht Overvecht. Tevens zal imam Suhayb Salam van de salafistische alFitrah-moskee in Overvecht een verhaal over vrede en tolerantie houden. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Volgens de stichting in Overvecht wordt deze avond georganiseerd om een gezonde visie op de islam te presenteren. Uiteraard zijn er aparte ingangen voor mannen en vrouwen broeders en zusters.

“Verschillende sprekers met verschillende achtergronden zullen ons dan ook voorzien van handvaten waarmee wij een gezonde visie kunnen creëren en als moslims volwaardig kunnen mee doen in deze samenleving. Ook willen we misverstanden over het salafisme wegnemen”, aldus een verklaring van de stichting.

al-Haddad staat bekend als haatprediker die aan vrijwel elk vooroordeel over een vredelievend en tolerante hatende extremistische islam voldoet. Zo moeten ongelovigen worden gestenigd, net als overspelige vrouwen ‘mensen’, zijn alle Joden ‘varkens’ en natuurlijk ‘het leger van de Satan’ en is de democratische rechtstaat om te negeren wat alleen de sharia telt als enige echte wet.

In 2012 wilde al-Haddad komen spreken bij de Vrije Universiteit Amsterdam maar dat werd tegengehouden door de Tweede Kamer. Ondanks dat het evenement werd afgeblazen kwam de vrouwenliefhebbende vrede- en tolerantieprediker toch naar Nederland.