Regio

Na zelfmoord ook zelfmoordpoging in azc Alphen

19-01-2016 21:08

In de noodopvang voor asielzoekers in Alphen aan den Rijn waar zaterdag een wanhopige man uit Irak zelfmoord pleegde, heeft dezelfde dag nog iemand geprobeerd zichzelf van het leven te beroven. Hij was wanhopig na de zelfmoord van zijn kamergenoot. Nog terwijl er pogingen tot reanimatie van de eerste man werden gedaan deed deze tweede man een zelfmoordpoging, zo verklaart een medewerker tegenover Studio Alphen.

Een medewerker van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wist de zelfdoding te voorkomen, maar werd zelf aangereden. Hij raakte gewond. De vluchteling zelf is overgedragen aan zorginstellingen.

Doden in opvanglocatie

Burgemeester Liesbeth Spies, de politie en het COA gaven dinsdagmiddag een persconferentie over de gebeurtenissen van afgelopen weekend. De noodopvang in Alphen is gevestigd in een voormalige gevangenis. Volgens het COA zijn veruit de meeste vluchtelingen blij met de opvanglocatie.

Het COA benadruk tegenover Studio Alphen dat de dode man de eerste dode is in het centrum. Er zijn geen natuurlijke en niet-natuurlijke doden gevallen in het centrum. Volgens het COA zijn daar ook eerder geen zelfmoordpogingen gedaan, ook niet door LBHT-vluchtelingen. Volgens het orgaan berusten eerdere verhalen over overleden vluchtelingen en zelfmoordpogingen op fabels.

(TPO/ANP)