Binnenland

Info-avond azc Heesch verloopt rustig

21-01-2016 22:29

De informatieavonden die op verschillende plaatsen zijn gehouden over de komst van asielzoekers zijn donderdag rustig verlopen. In het Brabantse Heesch waren rond 750 mensen afgekomen op de informatiebijeenkomst die in een café werd gehouden. Er was veel politie en beveiliging op de been. Afgelopen maandag liep in Heesch een demonstratie tegen de komst van asielzoekers uit op rellen, en eerder werd er een dood varken opgehangen.

Tegenstanders van de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Heesch hebben gisteren wel een kogelbrief gestuurd naar de gemeente Bernheze waaronder het dorp valt. De politie onderzoekt de zaak.

Rustige avond in Overvecht

Ook in de Utrechtse wijk Overvecht verliep een informatieavond over de komst van asielzoekers rustig. Er waren wel mensen met anti-azc-spandoeken, maar tot opstootjes kwam het niet.

In Purmerend zou de gemeenteraad spreken over de mogelijke komst van een azc. Tijdens de vergadering werd het punt van de agenda afgevoerd. Via een Facebookpagina was opgeroepen tot een demonstratie, maar daar was maar een handjevol mensen op afgekomen.

(ANP)