Longread

De Grote ThePostOnline Integratiegids Met Plaatjes

26-01-2016 17:58

Gelukkig heeft het COA het op zich genomen om onwetende asielzoekers te behoeden voor de gevaren van het spoor, middels een handige infographic. Ook omtrent het al dan niet bepotelen van vrouwspersonen en het stenigen van homoseksuelen te ja dan te nee, is een handige folder in omloop.

Wij van ThePostOnline denken graag pro-actief mee met de inburgering van onze nieuwe medelanders, en stelden daarom de volgende, beeldende cursus samen. Voor vertalingen in Berbers, Farsi, Arabisch en Limburgs zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers, dus beheerst u een van deze talen, schroom dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

De taal

U wordt toegesproken in Jip-en-Janneketaal. Dat is een taal die lijkt op het Nederlands, maar dan uitgesproken op de helft van de snelheid en met dubbel het volume van normaal Nederlands. In Nederland spreken we Jip-en-Janneketaal tegen kinderen, gehandicapten, bejaarden, huisdieren en buitenlanders zoals u. Ook het NOS-journaal wordt uitgezonden in Jip-en-Janneketaal, want: bejaarden. Hier zit u Jip en Janneke, voor de gelegenheid gezeten op een ka-meel en met pro-duct-in-for-ma-tie in uw eigen sliertjestaal.

ANP-1000_9364505

Grote Volksfeesten

Carnaval en Koningsdag zijn de uitbundigste volksfeesten. Voor een ongetraind oog zijn deze festijnen min of meer identiek: volwassen mensen in rare outfits die op straat massaal te veel drinken, kutmuziek luisteren en alle menselijke waardigheid laten varen. Wij raden u aan uw oog inzake deze verschijnselen vooral ongetraind te houden, want Nederlandse volksfeesten zijn eigenlijk voor niemand leuk.

ANP-1000_27054583

Tenzij u van halfblote meisjes bepotelen houdt. In dat geval is het leuk te weten dat men op Carnaval ‘alaaf’ zegt en op Koningsdag ‘oranje boven’. Het is echt Hollands om dit te roepen terwijl u vrouwen betast. Komt er gedoe van, leer dan deze tekst uit uw hoofd: “In alle culturen worden overgangen ritueel begeleid. Dit is een tussentijd. Tussentijden tonen de mens als knappe knoeier, als omkeringsexpert, constructief èn destructief.” Vergeet niet hierbij de racismekaart te spelen, en wijs er vooral op dat uw aanwezigheid hier de Schuld van het Westen is.

ANP-1000_34408807

Kinderen

Kinderen worden in Nederland bovenmatig beschermd, vertroeteld en op handen gedragen, maar beslist niet opgevoed. Ouders aanspreken op het gedrag van hun kinderen raden wij af, als u het gezellig wil houden kunt u nog beter het gezicht van gesprekspartner met uw uitwerpselen besmeuren dan dat. Nederlanders zijn extreem conflictvermijdend, de gebruikelijke reactie als er een kind op uw hond staat te stampen of zijn kauwgom in uw haar deponeert is zuchten, met de ogen rollen en verontwaardigd en duidelijk zichtbaar voor andere omstanders schuin naar het satansjong kijken. U zult zien dat omstanders, in deze situatie maar ook bij wat voor sociaal onrecht dan ook, zich opeens enorm verdiepen in hun smartphone.

ANP-1000_4745321

Liefdadigheid en goede doelen

Nederlanders zijn een buitengewoon liefdadig volkje. Het liefst geven zij alleen hun tijd, geld en/of moeite als zij zeker weten dat andere mensen dat zien. Zo sturen zij tweets met een bepaalde hashtag zodat de boodschap door het beeld van een Thema-Avond met BN-ers (zie volgende lemma) scrollt, met hun naam en profielfoto erbij. Oh en reken maar dat iedere pan soep, zak kleding en tweedehands laptop die u in het AZC kreeg van gulle Nederlanders, op de Facebookpagina van de donerende middelbare moeke met lekker gek rood lawaaihaar en houten kralenkettingen heeft gestaan.

ANP-1000_23431986

BN-ers

Je kan nog terug naar Raqqa, is alles wat wij zeggen. De keuze tussen barrel bombs en Nederlandse BN-ers is een lastige.

ANP-1000_30261724

Kunst en Cultuur

Don’t ask. Echt niet. Anders moeten wij u uitleggen dat wij 94 kamerkoren, 112 strijkensembles, 3 Macedoons-hiphop-crossovergezelschappen, 1 Halina Reijn, 14 omroeporkesten, een onduidelijk, want oneindig, aantal installatie-makende conceptual artists, een dozijn Oeigoerse Neusfluiters, 1291 biodanza-klasjes menopauze-kunstenaressen, een paar duizend performance-makers gericht op racisme en uitsluiting, 976 uitwisselingsprojecten van scholen met Ugandese mandenvlechters en 36 broedplaatsen vol krakers financieren van publiek geld. Hou het maar bij ons erfgoed van voor, pak hem beet, 1950. Is mooi. En het Rijks spatie Museum is uw persoonlijke, racismevrije Safe Space dus wat let u. Mijd verder alles met het woord ‘ludiek’.
ANP-1000_7770915

Voedsel en etiquette

Ja, we eten die dingen rauw en met de hand en zo, hoppetee, hoofd in de nek in je keelgat ermee. Kapotlekker. Verder weten we allemaal hoe het heurt, behalve dan op straat. Nederlanders eten echt heel erg graag op straat. Van de FEBO, de LaPlace, de snackbar, de Mac, de viskar, de loempiaboer, de dönerbar, de woktent, de gebakkraam, de AH to go, de bakker of de pizzeria: als je het in een servet gepropt krijgt, eet de Nederlander het lopend op straat. Met open mond en saus op de wangen.

ANP-1000_23622225

Winkels

In supermarkten zitten vaak vrouwen achter de kassa. Deal with it. In alle andere winkels wordt u genegeerd, maar wees gerust: dit is geen racisme maar gewoon beroerde service. Gelukkig gaan Nederlandse winkels massaal failliet omdat iedereen spullen op internet koopt, een browser praat niet kauwgomkauwend met een collega immers, en zucht ook niet dodelijk vermoeid als u aangeeft te willen afrekenen.

ANP-1000_35552688

Fietsen

U denkt dat u in Aleppo uw leven niet zeker was? Schattig. En welkom in Nederland, waar bicyclerende hooligans de dienst uitmaken in dorpen en steden. Gedoogd, want de fiets is favoriet vervoermiddel van linkse mensen met milieubesef en morele high ground, dus we komen er nooit meer van af.

Iphigineia en Storm in de bakfiets