Je wilt Slipknot op je verjaardag, wat gaat dat je kosten?

27-01-2016 18:07

Het Australische Soundwave festival kun je vergeten. Gecancelled, wegens gebrek aan belangstelling. Het zou net zo druk worden als een debat over Keulen in Rotterdam, wat dus ook niet door ging. Wel kunnen we nu gaan tellen: hoeveel kost nu een keertje Soundgarden? Nou, 2.132.075 dollar, zo ongeveer, zo blijkt uit cijfers i het bezit van Metal Injection. Australische dollar, dus dat is een tientje in Amerika en in Europa toch nog altijd zo’n 1.388.615 euro op dit moment.

Faillissement

De gegevens komen voort uit de cijfers die het festival na het faillissement bekend maakte. We zien een flink lijstje artiesten, en wat ze het Soundwave festival gekost zouden hebben.

Slipknot kost je net iets meer dan een miljoen, trouwens. 1.071.188 euro moet je voor de gemaskerde mannen aftikken. Maar dan heb je ook wat. All Time Low, kost je niet eens het minste van het hele lijstje, en oudgedienden Judas Priest, toch zo’n beetje de hele uitvinden van hoe rockers er uit moeten zien kun je 6x boeken voor het bedrag dat je aan Soundgarden kwijt bent. Aan u de keuze!