Buitenland

#OPHEF! – Policorwatch: premier Cameron zegt iets kwetsend

27-01-2016 16:21

De Britse premier David Cameron heeft woensdag veel kritiek gekregen op een uitspraak over asielzoekers. In het parlement had de premier het over een “bunch of migrants”, een ‘stelletje migranten’. Die woordkeus schoot oppositiepartij Labour en talloze andere critici in het verkeerde keelgat.

Op sociale media ventileerden tegenstanders, maar ook medestanders massaal hun mening, want daar is open inrichting social media eigenlijk alleen nog maar geschikt voor: het moraalridderen danwel bewieroken van mensen die jouw verder volstrekt zinloze mening sowieso nooit zullen lezen maar eeuwig tegen jezelf blaten in een echoput is ook heel leuk.

Labourparlementslid Yvette Cooper tekende officieel bezwaar aan tegen de uitspraak van Cameron. Volgens haar ‘zaait de premier verdeeldheid’ en ‘gedraagt hij zich niet als een staatsman’.

Op Twitter benadrukten honderden critici drammende irritante moraalridders, fatsoenfetisjisten en leden van de gedachtenpolitie boos dat de premier zijn uitspraak uitgerekend deed op de internationale herdenkingsdag voor de holocaust. Wat de holocaust met ‘een stelletje migranten’ heeft te maken is onduidelijk maar wellicht had de premier het over uitsluitend Joodse of Duitse migranten?

Diverse politiek correcte moralistische media plaatsten links naar hun reportages over de geïmproviseerde vluchtelingenkampen in Calais en Duinkerken. Waarom diverse media denken dat hun mening verder van belang is en waarom ze zich bij die diverse media niet gewoon bezig houden met de feiten inplaats van het onophoudelijk etaleren van hun eenzijdig moralisme blijft een raadsel.

Camerons uitspraak was specifiek gericht tegen Labour-leider Jeremy Corbyn en een andere Labour-politicus, die de kampen afgelopen weekend bezochten.

Corbyn had de premier kritische vragen gesteld over de banden tussen diens conservatieve regering en technologiereus Google.

Cameron kaatste de bal terug en suggereerde dat zijn politieke opponenten zelf de neiging hebben om toe te geven, bijvoorbeeld aan de vakbonden of aan andere landen.

“Ze ontmoeten de Argentijnen en geven hun de Falklandeilanden”, schamperde de premier. “Ze ontmoeten een stelletje migranten in Calais en zeggen dat ze allemaal naar Groot-Brittannië mogen komen. De enige mensen voor wie ze nooit opkomen, zijn het Britse volk en de hardwerkende belastingbetalers”.

En daar heeft premier Cameron natuurlijk best wel een beetje gelijk in.

Anp/Tpo