Media & TV

Een derde week NOS Achtuurjournaal: Zaterdag

30-01-2016 21:17

 

Presentatie: Jeroen Overbeek

Cijfers incidenten azc’s

Er zijn voor het eerst echt cijfers over incidenten in azc’s. Jeroen laat alle cijfers uitgebreid zien. Dan zien we ineens asielzoekers met koffers zeulen en andere dingen die asielzoekers de hele dag doen en een stem zonder naam herhaalt wat Jeroen even daarvoor liet zien qua cijfers. Wel opvallend is dat Jeroen er meteen bij zegt dat het dus wel ‘flinke aantallen’ zijn terwijl dat helemaal niet mag van Joop.nl want je moet altijd zeggen dat het ‘allemaal wel meevalt’ ander ben je stigmatiserend dus nu zal de NOS wel op zijn kop krijgen van meester Van Jole al denk ik niet dat iemand van de NOS ooit op Joop.nl komt, maargoed, wie wel.

Staatssecretaris Dijkhoff (VVD) D66’t in de camera dat hij er liever niets van wil vinden of conclusies aan wil verbinden en dat je de zaken enerzijds kunt bekijken maar ook anderzijds.

Maar Dijkhoff had natuurlijk niet gerekend op de Kracht van Infantiele Vragen want de onbekende verslaggeefster gaat totaal Jeugdjournaal to the max tegen Dijkhoff met vragen die nog net niet over zijn lievelingskleur gaan, maar omdat het Dijkhoff is heeft hij zojuist in veel meer woorden nog steeds helemaal niets gezegd.

Ik maak oma er ook maar niet voor wakker want sinds de rozijnencakejes van Bas Paternotte gisteren slaapt ze tevreden, al is het wat gek dat ze niet echt ademt. Nouja, wel zo lekker rustig. Ze kwijlt ook gelijk een stuk minder, winwin zeg ik.

Nu lijkt de aap uit de mouw van de NOS te komen want de NOS wil erg graag de cijfers van het COA vergelijken met andere incidenten in een doorsneebuurt maar die cijfers zijn er niet en dat moet Dijkhoff uitleggen, die dat doet maar het toch knap voor elkaar krijgt uiteindelijk helemaal niks te hebben uitgelegd en blijft hangen in een soort enerzijds/anderzijds timeloop.

Gelukkig zit Theo Verbruggen op de redactie (hahahaha, ze kijken Teletekst op de redactie! Was de inbelmodem stuk?) en nu gaan Jeroen en Theo leuk één-twee’en:

Jeroen: ‘Ja Theo, het zijn toch nog best wel aantallen he?’
Theo: ‘Ja Jeroen, maar je kunt met die cijfers alle kanten op dus enerzijds/anderzijds…’

BURGEMEESTER JOS WIENEN (CDA) VAN KATWIJK MAG NU OOK IETS ZEGGEN! Dé Jos Wienen! Jos ‘doofpot maar toch niet helemaal‘ Wienen! Jos D66’t zich met gemak door zijn 8 seconden zuivere zendtijd heen want ook volgens Jos Wienen kun je met die cijfers enorm enerzijds anderzijds denken.

Uiteindelijk kunnen oma en ik dus concluderen dat elke politicus als het er op aankomt een laffe D66’er is die helemaal niets zegt want bang voor verantwoordelijkheid, daar kan geen NOS-container vol infantiele vragen op Jeugdjournaal-toon ooit maar iets aan veranderen.

LEES NU ZELF OP DE NOS-APP WAT DE POLITIEKE PARTIJEN PRECIES HEBBEN GEZEGD!

Calais, Duinkerken, Zeebrugge

Nu een item over vluchtelingen in Calais, Duinkerken en Zeebrugge. Jeroen doet eens lekker gek en gaat er vanuit dat alle kijkers de afgelopen maanden net zo in minimaal bewustzijn-coma hebben gelegen als oma vandaag, want dat in Calais ‘migranten’ zitten die naar Groot-Britannië willen in een kamp dat de ‘Jungle’ wordt genoemd, dat wordt dus allemaal lang-zaam en dui-de-lijk verteld inclusief kaart waar Calais, Duinkerken en Zeebrugge op staan zodat alle minimaalbewustzijnsoma’s van Nederland weten waar dat ligt.

Ron Linker is in Calais en doet verslag. Ron Linker doet dat nóg trager dan de inleiding wat op zich een hele prestatie is. Die traagheid is zeker omdat het zaterdag is. Op zaterdag mogen verslaggevers gerust twee, drie minuten stilte laten vallen tussen twee woorden in een zin, kennelijk, okee ik overdrijf iets maar dat is overdrijven als stijlvorm (de zogenaamde ‘hyperbool’, HY-PER-BOOOOOL) en dat vind je vooral vaak bij ironie maar ironie is natuurlijk kwetsend dus dat moeten we niet willen met z’n allen want dat hebben de babyboomers zo niet afgesproken in dit land.

Ron Linker laat zien dat er een plaats bestaat die Calais heet. En dat er vluchtelingen zijn in Calais. En die willen naar Groot-Britannië (als oma niet in coma had gelegen dan had oma gevraagd waar dat precies ligt, Groot-Britannië en had Ron Linker ook dat uitgelegd, vrees ik). Er zijn containerdorpen maar daar mogen vluchtelingen alleen wonen als ze zich identificeren met een handafdruk, zegt Ron Linker, en dat willen veel vluchtelingen niet, aldus Ron Linker.

Ineens is Ron Linker ook tegelijk in Duinkerken. Daar leven de mensen ‘onder erbarmelijke omstandigheden’, zegt Ron Linker en dat zie je ook wel want te zien zijn de wielen van een kinderwagen die door een laag dikke poep gaan. Het kan ook modder zijn.

Zielige vluchtelingen mogen voxpoppen en een vrijwilliger die pannenkoeken bakt mag ook voxpoppen, echt niemand is verder geïnteresseerd wat ze te zeggen hebben want die achterlijke voxpopjes met slachtoffers de hele tijd beginnen een soort NOS-kwaal te worden van zika-virus-achtige proporties waardoor journaal-kijkers zoals ik inmiddels in erbarmelijke omstandigheden verkeren.

Ron Linker zien we nu met kinky witte rubberen kaplaarzen door de poep (het kan ook modder zijn) banjeren, en volgens Ron Linker noemt de burgmeester het hier het ‘kamp van de schande’.

Ron Linker is niet ook in Zeebrugge, Ron Linker kan wel op twee plaatsen tegelijk zijn, maar niet op drie, Ron Linker is Ron Fresen niet he, Ron Fresen kan desnoods op zestien plaatsen tegelijk zijn, zonder zweet, vanuit de heup. Gelukkig dan maar dat Joris van Poppel wel naar Zeebrugge kon want daar kan Joris migranten laten voxpoppen.

Zucht.

De burgemeester van Zeebrugge mag liegen dat ze echt geen tweede kamp Jungle in Zeebrugge krijgen.

Vredesbesprekingen

In Geneve worden pogingen gedaan de strijdende partijen in Syrië vredesgesprekken met elkaar te laten voeren en dat gaat nog maar matig. Verder is er helemaal niets over te vertellen maar de onbekende voice over mag toch nog beelden aan elkaar lullen maar we zien uitsluitend propaganda door één van de strijdende partijen en verder veel D66esque mensen in plakpak, het had in elke ambtenarentoren gefilmd kunnen zijn.

Wat een zinloos kutitem, breng dan gewoon niks.

Kort nieuws

Kort nieuws: leuter, zwets, gaap en Heel Veel Sport iets met wielrennen wat echt niemand wat kan schelen want sport is geen nieuws, doe normaal man!

Demonstreren tegen homorechten

In Italië demonstreren honderdduizenden mensen tegen gelijke rechten voor homo’s en je kunt meteen merken dat we dat hier in Nederland allemaal maar heel mal moeten vinden want correspondent (dat is een soort bewegende internetverbinding van vlees en bloed die ze bij de NOS zijn vergeten weg te bezuinigen aan het begin van de 21ste eeuw) Rop Zoutberg gaat mee demonstreren met een Italiaanse familie die homorechten stom vindt maar je merkt dus wel aan Rop dat hij die mensen maar mal vindt. Hij probeert ook nog even ter plekke een demonstrante kapot te moraliseren maar het is een Italiaanse dus ze gaat gelijk helemaal niet meer om de toon denken op Rop Zoutberg dus die backt gelijk the hell weer off.

Tennis

Weer sport! Een Duitse mevrouw heeft een potje tennis gewonnen in Australië en dat moeten we heel gaaf vinden, waarom wordt er niet bijgezegd. We zien een mevrouw tennissen en op de grond vallen en spastisch doen terwijl we een heel snel opgefokt mannetje heel enthousiast van alles horen vertellen over de mevrouw die een potje tennis won.

Sport en nieuws gelijktrekken, doe eens normaal, malle NOS!

Watersnoodrampmuseum

In Zeeland is een watersnoodmuseum geopend. In Zeeland hadden ze 4020 jaar geleden een keer last van hoog water en net als Indië en WOII moet dat perse een verplicht trauma zijn voor iedereen tot in de zeventien nageslachten anders heeft de Trouw straks niks meer om op de voorpagina te zetten en word die homoseksuele ironische meneer van Andere Tijden nog werkloos want geschiedenis is gewoon een NPO-ding als je boven de 87 bent. Wat logisch is want dan ben je al bijna dood dus is je hele leven geschiedenis.

Hendrik Willem Hofs is in dat hoogwatermuseum en mag een stokoude mevrouw voxpoppen die vertelt over die ene avond dat het wassende water steeg. Daar had dus best een rouwerig strijkmuzakje onder kunnen worden gezet. Gemiste kans.

Er bestaan in Nederland trouwens ook hoogleraren Waterveiligheid, want eentje zegt nu iets over het belang van dit museum. Dit museum zal dan ook wel veel subsidie krijgen dunkt mij maarja, hahahahaha, een Nederlands museum zonder subsidie, doe niet zo mal!

Het Weer: met die nichterige jongen die wel D66 moet stemmen omdat hij er zo Thijs Kleinpaste uitziet dat als hij Het Weer niet zou presenteren hij dingen met mensenrechten in De Balie zou organiseren.

Regen, regen, regen, wind, regen en verder veel weer met regen en alles.

 

Lees alle weken NOS Achtuurjournaal.