Policorwatch: Universiteit van Connecticut wil leefruimte nur für Afro-Amerikaanse mannen

03-02-2016 17:44

De universiteit van Connecticut wil vanaf de herfst studentenonderkomens aanbieden die bij sterke voorkeur vergeven worden aan zwarte mannelijke studenten. ScHOLA²RS (sic) House (een afkorting voor ‘Scholastic House of Leaders who are African American Researchers and Scholars‘) wil een studentenruimte realiseren voor 43 Afro-Amerikaanse mannen.

‘Alle zwarte mensen vinden hetzelfde’

Volgens de universiteit is deze gesegregeerde slaapgelegenheid bedoeld om de school aantrekkelijker te maken voor zwarte studenten. Universiteiten zijn volgens de initiatiefnemers namelijk heel erg wit. Soms is een zwarte student de enige niet-witte in de collegezaal. “It could be stressful and that’s a huge burden to shoulder.

Een universiteitswoordvoerder liet verder weten dat er niets vreemd was aan dit toegangsbeleid dat logisch equivalent is aan een restrictiebeleid voor mensen van een ander ras: “dit is niet anders dan mensen met gedeelde interesses bij elkaar zetten”. Alle zwarte mensen hebben namelijk dezelfde interesses. Ook dit is niet racistisch, want de bedoeling is goed.

Millennials met een mening

Hoewel verschillende actiegroepen hun afkeuring hebben laten blijken – zij het mild, want zwarten die met elkaar hokken is ‘troubling‘; beeldt u zich even in hoe dat is voor all white dorms – kunnen we natuurlijk altijd rekenen op goedkeuring van Millennials. Vrouwelijke zwarte studenten hebben aangegeven het een goed idee te vinden, maar vonden het niet terecht dat de ruimte alleen voor zwarte mannen toegankelijk is – de nadruk ligt hier op ‘mannen’, niet op mensen naar huidskleur onderdak geven.

Dan was er ook nog een zwarte student die witte mensen die dit segregatie vinden, uitmaakt voor racist. Citaat:

“The white portion of the University of Connecticut is probably not ready for it. You have people who are going to go against it because they are just racist and they see this as a form of segregation or that we’re getting better things than they are.”

Als er een Nobelprijs voor de Millennial is, wint deze Isaac Bloodworth met groot gemak. Niet overtuigd? Dan de punchline: hij doet een major in poppenspel. Echt. Waar.