Formule 1

Hoe is het nu met Michael Schumacher?

04-02-2016 23:00

© Pixabay

Update 11 december 2020
Mick Schumacher, zoon van F1-legende en zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, debuteert volgend jaar als coureur in de Formule 1. Hij zal uitkomen voor Haas.

Schumacher is 21 jaar en staat momenteel bovenaan in het Formule 2-kampioenschap.

Update 25 december 2019:

Corinna Schumacher heeft op eerste kerstdag een boodschap van hoop gegeven over haar man, zevenvoudig F1 wereldkampioen Michael Schumacher. Ze reageerde op de boodschap van de fanclub van haar beroemde man om een nieuwe Facebookpagina te lanceren.”Grote dingen beginnen met kleine stappen”, meldde Corinna Schumacher.

“Vele kleine steentjes kunnen een grote mozaïek vormen. Samen zijn we sterker.”

De fanclub van de Duitse autocoureur wil op 29 december een nieuwe Facebookpagina lanceren. Het is dan precies zes jaar geleden dat Schumacher een zware hoofdblessure opliep tijdens een skiongeluk. Sindsdien is er maar weinig naar buiten gekomen over de gezondheidstoestand van de Duitser die in een huis in Zwitserland wordt verpleegd.

Drie jaar geleden meldde een advocaat van de familie Schumacher dat Michael niet zelfstandig kan lopen. De autocoureur onderging drie maanden geleden een stamceltransplantatie in een ziekenhuis in Parijs. Volgens een anonieme bron was Schumacher voor die operatie bij kennis.

Update 17 september 2019:

Mick Schumacher hoopt binnen enkele weken te horen of er komend seizoen al plek voor hem is in de Formule 1. De 20-jarige Duitser, zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, werd begin dit jaar opgenomen in het opleidingsprogramma van Ferrari. ‘Schumi’ junior rijdt momenteel in de Formule 2, de talentenklasse die wordt gezien als opstapje naar de Formule 1.

Hoe is het met Schumacher?

Hoe is het nu met Michael Schumacher? “Helaas niet goed”, zo liet liet zijn vroegere teambaas bij Ferrari, Luca di Montezemolo, in een korte persverklaring weten. Beter nieuws over de gezondheidstoestand van voormalig Formule 1-coureur kon hij helaas niet geven. Di Montezemolo wilde verder niets zeggen en ging evenmin op vragen van verslaggevers in.

“Het leven is vreemd. Hij was een fantastische coureur en had in zijn tijd bij Ferrari slechts één ongeluk, in 1999”, gaf Di Montezemolo nog wel te kennen.

De toestand van Michael Schumacher

Schumacher lag maandenlang in coma in een ziekenhuis na zijn skiongeluk ruim twee jaar geleden in de Franse Alpen. Daarbij liep de Duitser zwaar hersenletsel op.

De zevenvoudig wereldkampioen vecht in zijn woning aan het Meer van Genève in Zwitserland nog altijd voor zijn herstel. De familie brengt zelden informatie over zijn gezondheidstoestand naar buiten.

(TPO/ANP)