Binnenland

Activist Frank van der Linde doet aangifte tegen Annabel Nanninga en Dominique Weesie

22-02-2016 17:34

PERSBERICHT Activist Frank van der Linde heeft aangifte gedaan tegen Annabel Nanninga en Dominique Weesie wegens smaad. Afgelopen donderdag zette Annabel Nanninga Frank van der Linde in het programma Studio PowNed op NPO 3 neer als ‘tamelijk geradicaliseerd’, als een ‘loner’ en als iemand die ‘niets meer te verliezen heeft’.

Na een voorzetje van Dominique Weesie (‘Hetzelfde kapsel als Volkert viel me op…’) stelde Annabel Nanninga dat Frank van der Linde een beetje dezelfde neigingen heeft als Volkert van der Graaf.

Frank van der Linde: ‘Het demoniseren van mij als persoon door mij te vergelijken met de moordenaar van Pim Fortuyn, is niet alleen smaad, want volledig ongegrond, maar ook gevaarlijk. Er circuleren al diverse posts op het internet rond waarin de vergelijking met Volkert van der Graaf wordt gemaakt, waarbij doorverwensingen meer regel zijn dan uitzondering. Daarbij wordt ook mijn huisadres vermeld. Voorts ontvang ik regelmatig doodsbedreigingen uit extreemrechtse hoek. Voor de politie en het Openbaar Ministerie is dat tot nu toe geen prioriteit. Nu zelfs op national televisie een vergelijking wordt gemaakt met de moordenaar van Pim Fortuyn, is de maat hopelijk vol voor het Openbaar Ministerie.’

Door de vele (doods-)bedreigingen en het circuleren van zijn huisadres over het internet, woont Frank van der Linde al geruime tijd niet meer op zijn eigen adres. /PERSBERICHT

Reactie Annabel Nanninga: ‘LOL’.

 

Zelf publiceerde Frank van der Linde onlangs op Twitter het woonadres van Geenstijl-hoofdredacteur @pritt. Dit noemde hij ‘een koekje van eigen deeg’. Volgens Van der Linde had Geenstijl eerder zijn adresgegeven geplaatst. Dit bleek echter Frank van der Linde zelf te zijn geweest die zijn eigen adres op Twitter had geplaatst.

 

Hieronder ziet u hoe Frank van der Linde een vreedzame demonstratie van bezorgde burgers probeert te verstoren:

Frank van der LindeExtreemlinkse activist Frank van der Linde valt bezorgde burgers lastig en lokt geweld uit

Geplaatst door TPvideO op maandag 22 februari 2016

https://youtu.be/Sk2IF1VMQNw