Business

Ga je als ondernemer nu zelf aangifte doen?

22-02-2016 15:40

De jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting kun je handig zelf doen. Wanneer je er voor kiest de aangifte uit handen te geven aan een adviseur kan het je wel veel werk schelen. In ieder geval is het goed om daar over na te denken. Al vanaf 1 maart kun je aangifte gaan doen. De Belastingdienst geeft zelf een paar handige tips die de voorbereiding op het aangifte doen een stuk gemakkelijker maken.

Een fiscaal intermediair

Bedenk nu vast hoe je de aangifte wilt doen, een ‘fiscaal intermediair’ kan je het werk uit handen nemen. Als je je administratie op orde hebt en hij niet te complex is, kun je ook zelf aan de slag. De definitieve beslissing over het doen van aangifte lijkt nog ver weg, maar je weet hoe dat gaat. Misschien kun je dit jaar bijvoorbeeld beter niet op het laatste moment bedenken dat je eigenlijk geen zin hebt in dat cijferwerk.

De Belastingdienst helpt je wel steeds meer met je aangifte. Je doet vanaf nu aangifte online via MijnBelastingdienst. Een deel van je aangifte is daar zelfs al voor je ingevuld. En: je kunt als ondernemer nu samen met je partner aangifte doen.

Waar is je DigiD?

Weet je nog wat je DigiD is? Want die heb je ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting. Controleer gelijk maar even of je DigiD nog actief is, dan kom je niet voor verrassingen te staan, terwijl je eigenlijk iets anders aan je hoofd had.

Maak dus in ieder geval alvast de keuze: zelf aan de slag, of een adviseur inschakelen. Check de checklist, dan ben je straks zo klaar. Dan zit je vanaf dit jaar niet meer met de stress van “daar moet ik nog aan beginnen”. Zo wordt ondernemen toch een stuk makkelijker.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door de Belastingdienst