Regio

Persbreidel Luttelgeest schuld van ‘miscommunicatie’

23-02-2016 12:38

Misverstanden en miscommunicatie tussen gemeente en politie hebben er vorige maand toe geleid dat journalisten op grond van een noodbevel werden weggestuurd bij een azc-bijeenkomst in Luttelgeest. Er was echter formeel helemaal geen sprake van een noodbevel, zei de politie dinsdag na eerdere soortgelijke uitspraken van burgemeester Aucke van der Werff van de gemeente Noordoostpolder.

Door een volgens een politiewoordvoerder “ongelukkige samenloop van omstandigheden” stuurden agenten enkele verslaggevers weg. De politiemensen meenden te handelen in lijn met de tekst van het noodbevel waarover ze vooraf waren gebriefd. Het op de gemeentesite gepubliceerde noodbevel was een concepttekst die niet officieel was afgekondigd, aldus de burgemeester.

Eerder had Van der Werff nog gezegd dat de noodverordening was afgekondigd zodat burgers vrijuit zouden kunnen spreken over het asielzoekerscentrum. Hij verklaarde dat een externe jurist hem een paar weken geleden wees op de Gemeentewet, waarin staat dat niet de gemeente, maar alleen de burgemeester zelf een noodbevel kan afkondigen. “Waar mensen werken, worden fouten gemaakt”, verdedigde Van der Werff zich.

Anp

 

Lees alles over Luttelgeest.