Policorwatch: rector universiteit ziet studenten met gezichtscreme aan voor blackfaces

24-02-2016 13:08

Screen Shot 2016-02-24 at 12.51.59

 

‘Kijk, blackface! Racisme! Kwetsend!’. Dat was de reactie nadat bovenstaande foto op Snapchat verscheen en viraal ging onder studenten van een universiteit in Wisconsin. De twee millennials op de foto studeren ook aan deze universiteit.

En omdat er in korte tijd al veel meer gevalletjes van kwetsende safe space slopende uitingen hadden plaatsgevonden op deze universiteit, besloot de rector dit keer het zekere voor het onzekere te nemen en zo diep mogelijk te bukken voor de gekwetste millennial-special snowflakes (V/M/anders) (LGHTBTetc.) in kwestie.

In een ronkende brief schreef de rector:

 

“Gisteren verscheen er een kwetsende racistische afbeelding op social media die onder mijn aandacht werd gebracht. Het was een kwetsende en destructieve afbeelding die schade toebrengt aan onze campuscommunity. Social media kan zeker veel positiefs bijdragen maar het kan ook een plek zijn die zeer diep kwetst en anderen schade toebrengt.”

 

Maar niet veel later bleek dat de studenten op de foto niet aan het blackfacen waren maar hun gezicht onder hadden gesmeerd met een zachte doch vochtinbrengende huidcreme voor dag en nacht die je gezicht beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf en barstjes, rimpels en kloofjes helpt te voorkomen, zodat je er jong en vitaal uit blijft zien.

Oftewel, een facial. En wat is er leuker dan na een facial het altijd weer hilarische resultaat te delen met je vrinden?

Maarja, in deze policor tijden van ‘MAG NIET!’ en ‘KWETSEND!’ patrouilleert de socialmediapolitie overal. En raken de universiteitsbestuurders steeds sneller in paniek.

Overigens zijn een aantal gekleurde studenten alsnog danwel nog steeds gekwetst. Een donkerkleurige facial is ook een blackface namelijk. Dat zat er natuurlijk dik in.

Het kan dus nooit lang meer duren tot dat cosmeticaproducenten zullen worden gedwongen uitsluitend nog witte gezichtscreme te produceren.

Alhoewel, is dat niet weer al te white privilege?