Buitenland

Policorwatch: Harvard universiteit vervangt woord ‘master’, want ‘link met slavernij’

25-02-2016 16:59

Bij de prestigieuze Harvard universiteit is de policor rancunebulldozer inmiddels lekker op stoom gekomen. Binnenkort wordt daar namelijk de term ‘master’ afgeschaft. Althans, als het gaat om de functie ‘master’, zoals in ‘house master’ (huismeester), dus de academische titel ‘master’ blijft wel gewoon bestaan. Vooralsnog.

Reden: een ‘huismeester’, of welke andere ‘meester’ dan ook, doet veel te veel denken aan slavernij en onderdrukking. Dat vinden in elk geval de policor millitante studentenmillennials aldaar.

Kwetsvrije campus

En ondanks het feit dat Harvard niet officieel accepteert dat ‘meester’ een link heeft met het slavernijverleden, wil de universiteit de gekwetste special snowflakes toch niet al te veel als slaaf onderdrukken waardoor de ‘huismeester’ binnenkort ‘faculteitsmedewerker’ of iets dergelijks heet.

Een kwetsvrije campus, het begint bij woorden, het eindigt bij censuur en onderdrukking als ware het een slavernijschip. Maar dat terzijde.

Alleen het voortaan als slaaf verhandelen van het woord ‘meester’ was natuurlijk nog niet voldoende voor de LBGTMVRAINBOW-millennials op Harvard. Want ook het officiële wapen van de Harvard Law School moet pronto als een lekke Amistad worden afgezonken.

Fout wapen

Dat wapen is namelijk het wapen van ene Isaac Royall, die destijds veel geld ophoestte voor de Harvard Law School. Alleen had hij dat geld verdiend met slavenhandel, dus alles wat met Isaac Royall te maken had daar moet de zweep over. Bovendien: de rechtenstudentjes willen kunnen studeren in een safe space en een space met fout wapen is geen safe space maar eerder een soort katoenplantage. Kennelijk.

De vraag die nu op ieders lippen brandt is natuurlijk: willen de pre-millennials op de Nederlandse basisscholen nu ook dat het woord ‘meester’ wordt afgeschaft en wordt vervangen door ‘docent’ of gewoon ‘meneer Achternaam’? Wij hopen van wel wegens veel LOL waiting to happen.